Thursday, March 10, 2011

Kelantan sama macam France atau Japan??

lagi beberapa jam aku akan terbang ke Kelantan..
takut pun ada gak..almaklumla sorang2..
sebelum ni aku tak pernah sorang2..
mesti ada bodyguard kiri kanan yang akan jaga..
yerlaa...takut2 peminat serbu tak tentu pasal..
mati kena pijak pulak aku nanti..
hehe..joking!

dah lama rasanye xnaik flight..
kali terakhir masa pergi Langkawi..
tu pun 2tahun yang lepas..
takut nanti loya n muntah2 lak..sebab gayat..haha..

actually aku suka sangat berjalan..
i love travelling...
almaklumla..langkahku ni pendek kalau berjalan guna kaki...
xsampai kemana pun..pastu cepat penat..
jadi saya suka la berjalan dengan kapal terbang..
(nak cakap suka pergi jauh la tu..hehe)
sapa la nak bawa aku ni selain diri aku...
tul x kawan2...

alhamdulillah juga..beberapa tahun yang lepas..
aku berjaya melengkapkan koleksi perjalanan aku agak merata juga la..
kalau nak di ikutkan memang agak membazir tapi peluang mcm ni takkan aku nak lepaskan lak..
kalau xpergi skrg..tak tahu bila lagi nak jejak kaki ke mana2 kan..

Airport Thailand



serius pergi negara orang buat kita buka mata dan otak..
supaya kita xselalu berasa selesa dengan negara kita..
kemajuan dan keindahandi negara lain boleh memberi ilham dan ketenangan kepada kita..
bila balik Malaysia dan mulakan kerja..of course la dengan semangat dan nafas baru..tul x??

so jom kita plan pergi short trip kt mana2 nak x?


Eiffel Tower, France



Japan, winter time..


actually aku ke Kelantan untuk Bagi Motivasi untuk pelajar2 di sebuah sekolah dan pelajar2 Uitm, Machang..hope semua berjalan dengan lancar..



18 comments:

cik pulau said...

waahhh.. nak ikut balik sane ley tak???
dah lame tak balik ni.. hehe..
all the best ya!! ^^,

ibu qaleesya said...

selamat datang ke cik siti wan kembang.. elok2 tau.. sini ada hantuuu.. hehehhe

Norfa said...

oh kelantan kampungku.. jange isau ore2 klantan baik2 & mesti singgah pasar payang tau..hehe

Aisumi Chan Kawai said...

seronok dapat jalan merata-rata =)

mas.saari said...

semoga selamat pergi dan balik..

n!cK said...

kelantan itu tanah airku~~hahaha:D

penaGlow said...

apa yg best kt kelantan yer?? never been there...teruk kan?? hahaaa..

putri noor syamimi said...

haha.pergi kelantan jgn lupa keropok lekor ye~ :D

shearasol said...

Eeeee...

Jahatnyer...

Pergi Japan n France sorang2

Si comeyylll ni...x ajak kite pun

SheaRasoL: Balasan atau takdir

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

bro sukur, dtgla ke sabah plak..menikmati alam semulajadi kat sini :)

niDa said...

wow..... pegi obersea tu... saya pon x penah pegi...

Fuuyooh said...

tak g jalan2 jumpa abg ben ke..hehe..

Fizalinolie said...

Wah! best nyer gi jenjalan... Hehehe, Apa-apa pun semoga encik sukur selamat pergi dan balik. Hehehe, seriusnya. Jaga diri elok2 ek... :)

Nurul Afifah said...

nak tgkp gambar dpn eiffel tower gak n tringin nak dgar ceramah abg uh..nak msok matriks gak nih..

Mama Ida said...

jange risau, ore kelate baik2 belako...hehhee.... enjoy ur travelling..

Mama Ida said...

hai sukur.... jange risau, ore kelate baik2 belako..hehehe... enjoy ur travelling...
ups, lupa nk bgtau, jumpa blog sukur tru abg Ben.. tQ to him...

TAYAR PANCIT said...

hai saye follow :) follow me back @ http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/officially-2011-formula-one-drivers.html

Teacher Oh Teacher said...

assalamualaikum...saya baru baca blog ni...mmg best...menceriakan hati yg x ceria...thanks...