Monday, March 21, 2011

“GRAB A CHANCE TO CHANGE” Port dickson


internet sangat slow mengakibatkan aku untuk tidak ber blogging dalam beberapa harini ni.. geram je rasa sebab banyak benda nak bercerita tentang kisah kehidupan dan rutin seharian ku yang mungkin menjadi tatapan semua..maaf yer..
aklmaklumla..pakai broadband..asam garam menggunakannya mesti ada..paling penting sabar..janji ada..sebelum ni masa xde broadband ni aku sibuk duk lepak berjam2 kat kedai mamak ataupun old town white coffee untuk mencari wifi..skrg bila boleh online dalam bilik yang indah dengan berbaring..jangan banyak bising..tul x?hehehe..

hujung minggu yang indah minggu lepas..sempat menghabiskan masa 3hari bersama keluarga tercinta di Melaka..lama giler kut tak balik Melaka..rindu lak kt Negeri Melaka yang di iktiraf Melaka Maju 2010..hehehe..poyo kan??entah apa agaknye sumbangan aku kat negeri ni pun xthu...

start je awal minggu ni..aku dah dapat satu surat jemputan...bukan surat jemputan kawin ok..takde duit dan takde rumah belum boleh kawin...harap maklum..:p

UiTM sah menawarkan aku menjadi Penceramah dalam Program seminar
“GRAB A CHANCE TO CHANGE”
di Hotel Seri Malaysia Port Dickson sabtu ni..

aku akan menyampaikan ceramah dalam 2jam kepada para pelajar Uitm jurusan
Diploma Pengajian Perniagaan semester 5..
almaklumla kan..pelajar2 ni lagi satu sem nak abis belajar..so kena persiapkan diri dengan mental dan fizikal untuk menghadapi dunia sebenar iaitu alam pekerjaan ataupun perniagaan..

nasib la aku memang seorang usahawan..walaupun tak amik kos perniagaan..boleh la share skit sebanyak pengalaman dan pandangan dengan pelajar2 kat sana nnti..
memang dunia perniagaan tu besar..so kita kena menjadi salah seorang dari nye..



surat dari pihak Uitm...click utk pembesaran



lepas program ingat nak lepak PD jap..jom..:)

8 comments:

ScarletRooF said...

e eh..

Saya pun gie jejalan Melaka weekend ritu

Tak terserempak ler pulakkkk ngan si comeyl tuh..

=)

raudhah said...

salam, patutlah pegi cc oren ..tp skng mmg slow sbbnya kabel yg terletak d dasar laut rosak [tak tahu byk mana] kesan tsunami tempoh hari.

Kat cc mmg ok [hehe..kitaowg guna 2 kabel connection] wawaaaaaa....aku promote ke ni? [-___-""]

KatekateKite said...

jom lepak PD! hehe... kite dok seremban tp evry weekend balek hometown kt muo! =p xpenah lepak PD =D

wahhh... bg talk eh? selamat berjaya dan dapat lahirkan insan2 yg berjaya! ;)

penaGlow said...

tahniah sukur!!

eelobor said...

saya juga ada kursus di port dickson minggu nie selama 4 hari iaitu kursus pengenalan kehidupan berdikari oku

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh hebat memberi ceramah..sis penakut la.huhu

Ayuni said...

patutlh lamer x de post....

nora said...

Sabtu 26hb ni aunty ikut rombongan jiranita tempat aunty nak pergi Melaka...saja jalan2,shoping2, kami naik bas persiaran...jomm!!