Wednesday, May 19, 2010

Forum bersama Pelajar Matrikulasi Selangor


1st of all tahniah kepada pelajar2 lepasan SPM kerana berjaya melanjutkan pelajaran ke peringkat yg lebih tggi.ada yg pergi tingkatan 6 amik STPM, ada yang ke Diploma, ada yg ke Matrikulasi dan xlupa ada juga yg dapat tawaran ke luar negara..sebelum terlupa nak ucapakan tahniah pada yang juga belum dpt mana2..insyaAllah ada rezeki kt mana2 tu.

alhamdulillah selesai sudah Program Forum kt KolejMatrikulasi Selangor haritu..

Forum Bersama Alumni Matrikulasi bersama para pelajar sulung KMS sesi 10/11 diadakan di Dewan Antares. Mereka terdiri daripada empat panel iaitu Dr. Faiz B. Md Ariffin, Cik Sharifah Nadirah Bt. Syed Ahmad Alhabshi, Dr. Mohd Shahir B. Anuar dan En. Mohd Sukur B. Ibrahim. Sesi forum ini dikendalikan oleh saudari berbaju hijau yang cantik manis iaitu Siti Hawa. semua hebat2 belaka wooo...


sepanjang yg aku thu, Kolej Matrikulasi Selangor ni baru sgt siap n pelajar2 tahun ni adalah 1st batch..wahh.best giler..semua pakai brg baru..jgn rosakkan k..sian pelajar yg akan dtg..kemasukkan 1st intake ni aku dgr dlm 1500 org.yg aku tahu kebanyakan dr Selangor juga.dekat la korg nak blk umah.hehe..


aku adalah ahli panel yg terakhir pada malam tu.start dgn Doktor Faiz.yang best nye, dr. faiz ni adalah Dr kt kawasan tu juga..selalu je pensyarah2 pergi klinik mengambil ubat dgn dia..hehe..
lepas Dr faiz adik Sharifah pulak..beliau ni student lg..UPM.kos enviromental health..huhu~~
skrg tgh praktikal kt Dutch Lady. Doktor seterus nye adalah Doktor Shahir.beliau ni ramai peminat wooo..psyko abis..time dia semua student2 mcm riang gembira je..
nak dikatakan Doktor Shahir ni mmg power la..penyampaian dia sgt laju n tepat ke hati para pelajar.siap guna vocab dalam cerita **Adnan Sempit lg..sampai aku pun dapat input yg byk dr beliau.kesimpulan mmg idol la dgn dia ni...


last sekali tiba part aku..aku start perkongsian aku dgn sebuah video yg baru malam tu siap..heheh..khas wei utk pelajar2 matrik tu..eklusif beb.video masih panas.org cakap gambar boleh bg seribu makna..pastu aku start la berkongsi dgn pelajar2..kisah silam aku.susah senang aku mengharungi alam matrikulasi n Universiti. xde apa2 persiapan loo..semua jujur n ikhlas dr hati utk adik2..


ni petikan dr website KMS pasal aku..

"En. Mohd Sukur B. Ibrahim memberi ceramah mengenai potensi diri untuk berjaya. Walaupun keadaan beliau yang kurang sempurna fizikal tetapi masih lagi boleh berjaya seperti orang lain juga. Beliau merupakan seorang ahli perniagaan yang berjaya pada hari ini dan mempunyai syarikat beliau sendiri"

tq sudi bg tumpuan n mendengar perkongsian dr aku.


last sekali bergambar kenangan dgn salah seorg pensyarah KMS..Pn Suhada..bekas lecturer aku kt Kolej Matrikulasi Melaka dulu..comel kan dia..:p



lastly..quote for today:

banyak betul yang bertanya tentang nak pilih yang mana antara matrik, diploma or tingkatan 6 ... hemmmmm ... kan abang dah kata dah hari tu ... mana2 pun ok asalkan study hard ... kalau malas study .. main jeeeeee ... pergilah mana2pun anda pasti menghadapi jalan sukar. It's not about the place ... IT'S ALL ABOUT YOU!


7 comments:

Kniedaz said...

setuju dengan quote last tu...

SyuQ said...

perkongsian yang bermanfaat
:-)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

waggghhh

sangat bangga dgn kamU :)

Anonymous said...

программа 1c 8 скачать
1с бухгалтерия скачать обучающую программу

1s.3nx.ru
pro-vse.net.ua
1c.siteedit.org
http://1c.siteedit.org

Anonymous said...

I found lots of valuable information in this forum

Greetings to all


[url=http://najgraj.pl]Gry[/url]

Anonymous said...

97957.....91124

Anonymous said...

77975.....52621