Tuesday, December 7, 2010

Maal Hijrah Yang Paling Bermakna..

salam maal hijrah kepada semua umat Islam di muka bumi ini..
semoga permulaan tahun baru dalam kalendar Islam ini
menjadi satu titik permulaan untuk kita berubah ke arah kebaikan..
paling penting adalah mendekati Tuhan yang maha Esa..
apa azam kawan-kawan semua bila menjelang tahun baru ini??
apa hijrah anda?

sebenarnya apa yang kawan-kawan sendiri faham dengan hijrah??

bagi saya permulaan tahun hijrah tahun ini paling bermakna..
saya di anugerahkan ramai sahabat2 yang sudi berkongsi kehidupan bersama saya..

alhamdulillah..satu hari ni saya di hujani doa dan peringatan dari segala lapisan umur..
pagi tadi sempat berkongsi pengalaman dan kehidupan bersama penonton
Malaysia Hari Ini (MHI)..

memang tak sangka dapat jejakkan kaki ke sri pentas..
teruja juga..yerla..kita bukan celebrity..
macam kambing masuk bandar..hehe..

petang pulak menyaksikan rancangan INSAN TERPILIH..
Terpilih ke saya?hanya kalian saje yang mengetahui..


bagi saya tahun hijrah ini saya nak berubah ke arah kebaikan..
dan nak lebih berusaha untuk memajukan diri..
nak hidup macam orang lain..
saya sentiasa berdoa kepada Allah semoga saya berjaya dan bila berjaya saya
mampu menolong insan2 yang lebih memerlukan dari saya.

semua..di harap doakan yang terbaik buat saya k.
doa kalian amat bermakna bagi saya...


"bukan ku minta lahir ke dunia..
bukan ku duga cacat begini...
bukan ku minta kasih dan manja..
bukan ku rayu bantu simpati"

apa2 pun aku tetap COMEEYYLLL..!!!
tul x?hehe..da...

19 comments:

Sofia Karim said...

Motivasi yang cukup tinggi!! Bestnye jadi jiwa kental macam sukur!

junelias said...

suke statement kamu yg last tu..
mmg kamu menten chumel...!!!
barakallaahu 'alaikum..

Cahaya Kehidupan said...

Semua manusia ada kelebihan dan kekurangannya..insyaAllah awak menjadi sumber inspirasi bagi kami semua ^__^

Ichigo Miro said...

bang sukur...saya nak nanges ni..boleh x..huhuhu...:D

ProfHariz said...

Anda Sangat Tabah!!!! Saya Respect Anda Syukor! ! Dan Anda Adalah Comel.. Hehehe

http://profhariz.com

HayatRaihan said...

sy tgk sukur kat tv3 semalam..mula2 cm xsure tu sukur..sbb just selalu tgk awak dekat blog je..hehe..
tahniah ye!

Catherine- said...

yess!! kamu memang comel~!!

:)

sy berhijrah utk menjadi pompuan yg x emo. boleh gitu? keh keh keh..

sy doakan kamu suksess berabis terus maju ke depan! chaiyokk28x!!!

FiNa said...

Salam... saye pun tengok kamu jugak semalam. semoga tabah ya...

Elia Si Jejariruncing said...

salam. i saw u on tv yesterday.. u are so strong and thankful. i like ur spirit. keep it up. jgn putus harapan. tabikk...sppring kt awk~!

IdaShah said...

saya kagum dgn kegigihan awk
salam perkenalan drp saya :)

nuyin2u said...

salam maal hijrah utk syukor..

Shima said...

salam..cukup tabah dan kuat insan ini..tersentuh hati...semoga allah beri kekuatan anda untuk menempuh semua liku2 kehidupan. :)

Anonymous said...

askum abang sukur..q bangga bisa tengok MHI semlm,abg jd motivasi q sekrng..q jauh dr negeri sebrang kesini cr uang..kdg2q ngrasa mls la apa la tp abg meskipun allah memberikan kelainan pada abang tapi abang tetap cemangat

░♥si lampu neon♥░ said...

MUKE NAK DKT SAMA DGN PENGACARA TU ;)

Oh Oeya said...

Salam. Mokcik tgk awk kt TV3 smalam ptg Sukur. Siap ckp kt ank kite Adam, yg ni kwn Mama.. Adam trkejut tgk awk menaip laptop.. Iyelah kan Adam bru 9 tahun jd dia nk tau & mcm2 dia tnye tntg awk Sukur.. Tahniah Sukur.. Moga awk akn lebih berjaya Sukur, Amin.

ibuintan said...

salam shukur,

semalam ibu menonton rancangan tu....tersentuh sangat dengan ketabahan syukur, emak dan abah shukur..

ibu gembira dapat jumpa blog shukur hari ini, ibu akan datang selalu..

kirim slam dengan emak dan abah ye..

ibuintan said...

as salam shukur,

ibu sangat terharu melihat ketabahan shukur, emak dan abah dalam menghadapi ujian Allah s.w.t..

ketabahan shukur juga banyak menyebakkan hati ibu, semoga shukur akan berjaya di masa2 akan datang

kirim salam dengan emak dan abah ye..

kacang berkeju said...

salam

saya ada nampak awak masuk tv3.

teruskan semangat dan saya doakan untuk kejayaan awak. dunia akhirat insyaallah.

Lensa TANGAN said...

go go go my bro!
semoga Allah sentiasa merahmatimu..