Friday, December 31, 2010

Kenangan Terindah 2010..2011 nak kawin...

lagi beberapa jam..tahun 2010 bakal melabuhkan tirai..suka?duka?pahit?manis? semua aku satukan menjadi satu kenangan terindah-samson..hehe..paling penting mendewasakan aku yang perasan masih umur 12 tahun ni..seriusly 2010 memang best..tahun permulaan utk aku naik semula..2011 watch out!!! siap la..akan aku belasah kaw2..


1) kehidupan

lebih sempurna sejak kau di sisi..cewahhh...ayat nak power..life must go on! do or die..tu je prinsip aku..orang sekeliling yang kadang kala menjatuhkan aku tidak langsung mematahkan semangat aku..korang bangun!!! jom kita berusaha sama2..rezeki tu ada di mana2..aku enjoy dengan life aku. bersederhana tapi gembira. kusut dan tak terurus, tapi on track.cmne tu??nak lebih terancang dan lebih rajin lg..nak atur setiap aktiviti secara detail..nak keje kuat2..pastu leh lepak dengan family lama2..skrg xde masa lg..xper..akan datang..

kalau aku xsampai puncak jangan panggil nama aku Sukur..
panggil aku johnny depp..hehe

2) persahabatan

lebih menghargai persahabatan sekarang (memang dari dulu lagi sebenarnye)..lebih memilih dalam berkawan. tak nak yang cuba2 amik kesempatan ke atas aku..pengalaman aku sebelum ni mengajar aku erti kejujuran dan sifat tidak busuk hati dalam perhubungan.cukup lah kawan2 yang aku kenal selama ni yang manis di depan dengan madah-mada indah tapi hati dan mulut busuk macam taik kutuk aku kat belakang..poda cit! aku boleh hidup tanpa kalian yang macamni..sapa baik dengan aku, insya allah 1000 kali aku baik dengan dia..PERCAYA...

sahabat sejati sentiasa bersama..
gemuk sama gemuk..hehe

3)populariti

Sapa pernah tengok AF, mesti dia kenal Shahir atau Mawi. sapa minat Juara Lagu 2010, mesti dia kenal Faizal Tahir. sapa minat bola sepak Malaysia, mesti dia kenal sangat dengan cik Apex aka Khairul Fahmi Che Mat..dan paling penting, sapa blogger or main facebook, dia mesti kenal Mohd Sukur Ibrahim..cewahhh...memang meningkat naik tahun ni..sejak keluar live MHI 7 Disember haritu, dan di ikuti paparan kisah Insan Terpilih, ramai yang dah mengenali aku.
kawan fb pun dh cecah 3000 lebih (siap ada yang x approved lg.hehe), pembaca blog makin ramai. keluar mana2 je mesti ada org tegur bgthu pernah tgk aku di tv n paling penting nak amik gambar..glamer u..sori i bukan artis..hehe

ayat syuhada " sukur dah ada teman wanita, saya nak masuk boleh?"
wardina dalam hati "aku pun nak juga cmne??"
hehee..

4) perniagaan

sejak mengendalikan syarikat aku sendiri 1 tahun yang lepas, memang satu pengalaman yang mencabar. susah tapi really menyeronokkan..setiap masa aku xsenang duduk melayan client yang call minta itu dan ini. customer always right kan??? untuk bangun balik dari sudah jatuh ditimpa tangga memang memerlukan keazaman yang tinggi..yerla, sebelum ni aku pernah menjadi super heisai dan terbang tinggi dalam perniagaan, tapi skrg aku kena start bertatih semula. tapi skrg perniagaan aku dh makin maju. insya allah tahun depan akan lebih success. bakal dapat projek juta-juta..rugi??ofcourse la pernah..tapi tak patah kan semangat aku...

5) kewangan

duit aku yang juta-juta dalam bank tu biar dulu..tak nak kaco..simpan untuk kawin..hehe..(juta la sangat) makin stabil skrg. pengalaman pernah bayar makanan pakai duit syiling je dan hampir seminggu makan meggi menyedarkan aku erti kesusahan. rezeki skrg lebih bertambah, ada duit nak makan, ada duit nak berhibur, ada duit nak shopping, ada duit nak bagi mak ayah dan belanja adik beradik..skrg tgh kumpul duit nak pegi umrah n haji..impian nak jadi jutawan tetap ada..impian nak pakai kereta besar dan ada driver tetap ada.impian nak beli kondominium tetap ada..xpernah hilang...

6) status

skrg mestila bujang hensom bergaya...tapi nannti???tunggu kad jemputan aku tau korg..hehe..datang majlis aku xnak tangan kosong..hadiah nak best2..paling kurang tv LCD 52 inch..suka x???bila??? tunggu la..kalau kumpul 1hari RM1..bila nak genapkan RM22,222.22 untuk hantaran saje..confirm aku kawin..pening...sedar tak sedar tahun depan dah 27tahun..tua nye...walaupun aku nampak cute mute comeyl lotey...hahah..pasan!! doakan la k..

owh..dah kawin ek??kita lawan sapa anak ramai la..
amacam?ada berani?hehe

selamat tahun baru kawan2..

4 comments:

si suraya said...

happy new year!!!
smga thun akan datang akan lbh baik ;)

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Selamat tahun baru bro, semoga penuh dengan kejayaan tahun baru 2011 nanti. :)

Sofia Karim said...

selamat tahun baru! seronok baca azam2 sukur.. gudluck! yes, hidup perlu ada azam dan usaha!! chaiyok!!!

Sue Baharuddin said...

happy 2011 shukur...
kawen jgn x jemput....heheh