Saturday, May 8, 2010

Restoran tupai-tupai kt bangi..terbaik!!!


Hai, rasa nak makan stimbot tak? Semalam saya ter’singgah’ ke satu restoran yang terletak di Bandar Baru Bangi. Namanya restoran Tupai-Tupai. dah beberapa kali jeling2 pandang2 setiap kali lalu restoran ni restoran ni baru bukak.. So disebabkan nampak macam ramai aja yang order stimbot malam tu kitaorang pun nak try lah jugak. Speciality kat sini, kuah stimbot tu namanya Tomyam Kelapa. Kalau sekali rasa macam kuah asam pedas...mmg terbaik..


kalo sapa2 dok area bangi mesti tau dekat dengan UKM ..jln depan sket,ada simpang masuk komuter UKM..so jln lg, pandang kanan..dah jumpa..hehe..First impression ok, waiter dan waitressnya sangat peramah dan informative. Bukan setakat bleh recommend apa yang kita nak makan malam tue, siap boleh tlg aku amikkan makanan lg..tlg masakkan..hehe..dia baik atau aku yg mengada suruh amikkan..haha

mmg niat nak makan byk giler malam tu sbb satu hari tak makan dan mmg terlalu lapar time tu.dh ckp dlm hati..aku makan sampai abis makanan tu..huh!!ganas kan..yerla..kalau x,rugi la..satu kepala dia cas RM25..so biar berbaloi2..tul x?

last2 makan xde la byk sgt...tp aku rasa aku lepas kt situ paling lama..sbb ade org yg dtg lg lmbt dr aku pun dh blk..hahaha..saje menikmati makanan diorg satu persatu n paling penting spend quality time dgn si dia..hehehe..nak tgk x muka kekenyangan?


perasan x penjaga kaunter dia kt belakang aku tu?cantik wo..anak owner kut..hahaha

sebagai pencuci mulut dia..aku makan pau red bean n aiskrim..byk juga la aku makan ais krim diorg..yerla..dah byr..aiskrim dia ade coklat,jagung..strawberry..mmg layan beb..



fuh..mmg gemuk abis la malam tu..siap kena betulkan tali pinggang seluar sbb dah ketat giler..hehe..

sebelum balik aku kena melakukan aksi comel dihadapan kedai sebagai tanda kenang kenangan aku di tupai-tupai bangi... datang la..


11 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam sukur,,

kikikiki...sangat2 comel bergambar di tupai2 bangi..

sis pun teringin nak kesana

nanti belajer sis eik...rm 25 kan....kikikikiki

ain said...

steamboat ni peberet akak ni tau.. bila nak belanja?

DuniakuAbstrak said...

best ke? kwn aku ckp nyesal mkn kat situ..

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

waahahhhH~ memang terbaik lah.. nampak fresh sumer mknn.. boleh cuba lepas nih..

Anonymous said...

tukang masak sumer cina!!!!!
xpercaya boleh siasat!

durA said...

salam.
ada no.phone restoren ni x?thanks

Jasfyra said...

mmg best mkn kt tupai2 tu kan..tp la ni ada lak ura2 ckp tulai2 tu xhalal..saya rasa ayat awak cam ayat saya la..aritu ada anon tegur saya tiru ayat org..huhu

Jasfyra said...

anyway, salam kenal :)
ni link saya ttg tupai2
http://jasfyra.blogspot.com/2010/04/restoran-tupai-tupai-bangi.html

Ayu said...

mcm nak try tp klu cina yg masak..baik i gi warong mak limah jerk ;)

aft3rglow said...

slm,

bro, last Aug 2010, JAKIM ade buat serbuan kat beberapa restoran yg buat ramadhan buffet. termasuk lah tupai2 bangi nih. malangnya aku nk bgtau, tupai2 nih tak meeti piawaian HALAL JAKIM. JAKIM ade kuarkan senarai nih kat press lepas tu. google ler senarai tu. next time pegi, bleh mintak dia sijil halal b4 makan.. kot2 tokeh dia dah apply kan.. kalau tak reti2 nak apply, sendri mau tanggunglah. :)

Cik FaRiZaM said...

la tak de sijil halal ke?baru nak g makan stembot, rm25 ek?murah ek