Tuesday, May 4, 2010

MELAKA WONDERLAND THEME PARK...jom bercuti di Melaka


minggu lepas aku balik Melaka..mmg banyak benda yang xkusangka berlaku di Melaka..hahah
waahhh..makin menjadi2 Melaka skrg ni kan.. Biasala Melaka kan negeri pelancongan. Nak berhibur bersama2 kluarga?? kt Melaka ler...Tak payah pergi Sunway Lagoon lagi pasni.. sebb di Melaka pun lepas ni dh ade taman tema sendiri...NO! NO! NO! bkn WATER WORLD..tu dh ketinggalan zaman...Melaka skrg dh ade..WONDERLAND THEME PARK MELAKA....haa..tempat dia mmg strategik iaitu di laluan keluar masuk Melaka.

yang pastinye org2 Ayer Keroh paling beruntung...sebab?dekat sgt.jalan kaki pun leh sampai..
aku lepas ni selalu la blk Melaka jawabnye..kalau nk bercuti pun..pergi Melaka juga walaupun aku org Melaka..hahahaah...ini aku search sedikit info ttg Melaka Wonderland:

  • Wonderland Theme Park Melaka ini bernilai RM32 juta terletak di Taman Botanikal Garden telah dibiayai pihak swasta.
  • Boleh menampung 4,000 org pada satu2 masa.
  • Taman tema air di Melaka ini dikatakan mempunyai 28 permainan.Byk bkn?xabis satu hari main ni..hahah
  • Harga tiket lg sgt berpatutan...yg penting kurang dr Sunway Lagoon...

tiba2 aku bangga giler menjadi org Melaka..percaya x??




4 comments:

ain said...

bestnyaaa...

Kniedaz said...

dah ada macam2 kat melaka..xabis lagi round melaka..nak bercuti di melaka lagi ^_^

Anonymous said...

kalau nak bercuti di melaka, jgn lupa menginap di dyan homestay...murah shj...

Zakie_MU said...

aku pn bngge jd ank jati mlke( lhr kt mlke n ic 04 ek heheh)..

wh theme park nie kt ayer keroh e ek..so aku jln kaki jela dr uma nenek aku..kg pdg keladi ----> ayer keroh..ajk ayh aku skali sbb ayh aku cite die jln kaki je g zoo mse kck2 hehehe