Saturday, May 8, 2010

kasihnye ibu membawa ke syurga..


"Mama, mama you know I love you
Oh you know I love you
Mama, mama you're the queen of my heart
Your
love is like
Tears from the stars
Mama, I just want you to know
Lovin you is like food to my soul"

inilah antara rangkap lagu Boyz II Men - A Song For Mama.

xternilai kasih nye mak aku terhadap aku..aku masa igt masa aku mula2 di mengandungkan..ni mak aku cite la..masa aku mula dilahirkan..masa mula aku dibesarkan..huhu..terlalu byk pengorbanan yg mak aku dh berikan kt aku..

kt sini aku nak share skit latak belakang mak aku:-
mak aku dilahirkan pada 31 Januari 1954 di Serom 5 hilir Muar Johor..aku Johorian beb!hehehe..
berkahwin dgn ayah aku Ibrahim yg juga org Muar..iaitu di Bukit pasir Muar.
di kurniakan 6 org cahaya mata yg cute mute terutamanye aku..:p
mak aku ni mmg power masak..anak2 nak makan apa..sekejap je dh siap..sebb dulu mak aku ni berniaga nasi lemak kt umah..pastu dapat tender utk berniaga di kantin Sekolah Kem Terendak 2 Melaka selama hampir 5tahun..dalam masa yg sama dia berniaga di kantin kem Askar 9 jurutera kem terendak juga..skrg mak aku dh jd ustazah..
kt umah dia mengajar anak2 jiran mengaji..hampir 40 org juga la..n dia salah seorg ustazah yug mengajar di sekolah agama Paya rumput sg udang..ajar Kafa..

walaupun umurnye dh setengah abad..tp mak aku ni maintain je..utk pengetahuan korg..mak aku ni skrg alhamdulillah xde penyakit apa2 sebgaimana org2 yg sebaya dengannye..cuma kadang2 dia mengalami lenguh2 kaki sebab katanye badan dia gemuk..hehee..

skrg mak aku mengamalkan minuman just mate 5..kredit tu kakngah kerana sudi belanja mak utk menguruskan badan..hahah..xsabar nak tgk mak aku slim river..hehe..


kla..apa2 pun selamat hari ibu utk semua ibu2 kt luar..xkira mmg betul2 ibu atau tersengaja menjadi ibu..ahakz!!


aku anak mak!!muahhh!

2 comments:

nuRuLain_zAiNi said...

yup..kasih ibu..bawa kite semua ke syurga

aufi said...

suke tgk pic ni..manje je awk ngan mak erk..kikkkii