Friday, May 14, 2010

Kerja Kosong Kerajaan,GLC,Badan Berkanun Dan Swasta

mungkin skrg ramai graduan yang dh abis belajar ataupun graduate dr Universiti nak cari keje..tul x?mereka tercari2 peluang keje yang bersesuaian dgn kos yg di ambil..tula..aku pun rasa nak pergi minta keje la..boleh x?hahaha.keje apa ek yg sesuai..terus jadi bos boleh ke?xnak masuk jawatan2 bawahan ni..(demand terlebih..gedik ok)

sbnrnya aku tgh menolong seorg kawan aku yang baru abis belajar di UPM dalam jurusan Sains Pemakanan..ala2 Doktor Makanan la..so dia dh selamat abis belajar n tgh tggu konvo.
so skrg sementara nak konvo dia tgh mencari kerja2 kosong kt luar sana yg bg keje kt dia..
dia pun xdemand gaji..dalam RM 1800 sebulan ok la tu..hahaha..
byk ke?xla..huhu..

tapi kat sini aku ade senaraikan beberapa website yang menawarkan atau mengeluarkan iklan2 jawatan kosong xkira dari sektor kerajaan, swasta ataupun badan berkanun..sapa yang berminat leh serve sendiri la yer..ikut suka kamu...

http://malaysiancareer.com

http://search-kerja-kosong.blogspot.com

http://my.jobstreet.com



yang paling best start harini sampai ahad ni kt PWTC akan berlangsungnye satu klinik Resume dan kerjaya JOBSTREET di K3G'10.

korg leh tgk sendiri peluang kerjaya yg korg nak..yang paling penting pakai formal n bawa salinan resume utk bg kt mana2 company yg korg berminat...
silap2 boleh terus dpt interview tu...
cubala..,mana thu rezeki kamu..

4 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sukur...

mmg best berkawan dgn kamu..sng kawan2 nk cr kerja
tq

Linglung said...

part nak mencari kerja ni la part yg paling boring...seb baik gua dah lepas...apapun gua doa yg terbaik utk member lu

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tengs =)

sangat membantu :)

Hafizul said...

hshjsjsskdslkkdkdkjd