Tuesday, February 28, 2012

PERANGAI ORANG

Assalamualaikum...hai semua!
Uhu, baru pukul 10.12 malam tapi mata aku ni dah macam di gam gam. pagi tadi balik dari site pukul 5.30 pagi..pukul 10.00 pagi lepas tu dah keluar jumpa client lagi. Mengantuk sangat ni.

Melayankan client yang pelbagai ragam memang memerlukan pengorbanan tinggi. Customer always right, ye ke idok? haha. Ye la... dalam perniagaan client tu adalah sebahagian dari perniagaan, takde client takde la perniagaan.

Banyak ragam manusia yang kadang-kadang buat aku tersenyum mahupun gelak sorang-sorang. Tapi aku pun punya ragam aku jugak jadi aku layankan ragam orang supaya orang pun layankan ragam aku.

Bila orang buat baik dengan kita, kita kenalah rasa nak buat lagi baik kepada dia.
Bila orang buat jahat dengan kita, kita kenalah rasa taknak buat kepada orang lain

Kadang-kadang ada client aku yang sangat baik dengan aku, belanja aku makan...folo-up aku dengan baik, payment siap kasi lebih hahaha. Terima kasih! Siap bersungguh-sungguh ajak pergi rumah makan-makan .. Berkongsi pengalaman hidup mereka, bagi semangat pada aku....dan macam-macam yang indah....

Ada client yang erkkkkk tak payah la ingat yang tak best nanti takut pulak orang yang baru nak memulakan perniagaan*takuttttttttt

Apa yang penting, setiap hari aku doakan urusan aku dipermudahkan, diberi petunjuk oleh Allah.

sumber: cik goo gurl aka google hehehe



pss: nak tidur sangat tapi ada janji jalan-jalan naik Hilux hehehe. ok saya pergi jalan-jalan dulu


7 comments:

Redhzuan Indera said...

nice.
------------------------------------------------
hakikat sebenar sebelum couple . ada yang nak bantah ? dipersilakan .

http://coretpujangga.blogspot.com/2012/02/troll-saya-ni-lain-laa.html

Fendy said...

setuju tu...

.........cP~ said...

Biasalah orang.. Harap-harap tak berdepan masalah besar lah kalau face dengan client ni. SIkit2 biasa2 ok lagi. Lebih2 lagi kerja dalam bidang kesihatan. Takut..

Bui Junaidi said...

BIASALAH PERANGAI ORG..MEMANG MCM2 ADA..

insan_marhaen said...

IM sendiripun berdepan dengan customer yang berbagai di tempat kerja. IM anggap itu satu hiburan.

teruskan teguh dengan cabaran dan kehidupan!

Fuhpixel said...

kena pandai jaga hari costumer.. hehe.. kalau tak pandai, memang susah nak cari client

LadyBird said...

smg trs maju :)