Tuesday, March 6, 2012

HOT SPRING SUNGAI KLAH


Assalamualaikum...
Seminggu sekali baru reti nak update blog... Arghhhhh kadang-kadang tak tahu nak update pasal apa... Banyak sangat idea nya. Hahahaha...Nak update pasal Sungai Klah ni pun ambil masa 4 hari ya tuan-tuan dan puan-puan....


Okey, nak cerita pasal hujung minggu yang lepas. Korang semua buat apa? Heeee aku ter pergi Hot Spring Sungai Klah, Sungkai, Perak. Sebenarnya rancangan saat akhir. Mula-mula hanya nak hantar barang ke MRSM FELDA, Trolak. Jadi, alang-alang dah di sana teruskan ke Hot Spring Sg Klah yang hanya 30 minit dari MRSM FELDA tu....

Sekarang dah ada Papago, jadi boleh lah tahu anggaran masa untuk sampai ke destinasi.... Terima kasih papago! bukan papagomo tau. 

Aku pergi hari Sabtu, dalam pukul 2.30 petang, pagi tu banyak urusan perlu diselesaikan, maklumlah akulah bos, akulah customer service I, aku lah site supervisor I, akulah akauntan II dan banyak lagi tugas aku. Jadi kerja memang tak pernah habis. Doakan syarikat aku semakin maju dan masyukkkkk...bolehlah menggaji ramai pekerja!


Pukul 5.00 ptg aku sampai MRSM Felda tu, sepanjang perjalanan hujan lebat sungguh jadi memang bawa perlahan sikit. Lepas selesai urusan di sana terus ke Hot Spring Sungai Klah. Masa kitaorang sampai hujan dah berhenti.

okey da sampai!jom....


Masuk untuk dewasa RM12.00...untuk kanak-kanak tak perasan pulak hehehe...untuk golongan OKU,  RM2 sahaja! Oh man! Terima kasih....


Ada 2 tempat mandi yang boleh pergi. Yang sejuk dan yang panas..tapi yang sejuk tu pukul 7malam dah tutup, yang panas sampai pukul 9malam ok. Jadi aku hanya layan kolam air panas nya sahaja pun.

Di bahagian kolam air panas ni ada tempat refleksologi yang batu-batu tu siap ada air panas mengalir, memang superb, buat mereka yang badan berangin memang lah sesuai untuk keluarkan angin2 dibadan dengan berjalan diatas batu refleksologi yang panas-panas sedap! Untuk yang kepala angin tak pasti la kan.hehehe

Disebabkan lawatan ini adalah rancangan saat akhir tak bawak la kamera canggih dan kamera yang ada cuma dari BB dan kamera company  yang bateri ciputtttttt...amik 5 pose dah mati huhu.

Air panas dia memang sedap-sedap tak terlalu panas untuk kita berenang-renang ketepian.....layan la gambar kiut aku mandi pakai baju skema siap ada kolar dengan seluar jeans sebab aku sopan! Hahaha

tengah hirup udara segar amat!

motif?!!!

berjalan-jalan dengan riang sebab excited okey nak mandi air panas

memang penuh kehijaun...serius mendamaikan!

yeay! dah berendam....dengan tanpa ragu berbaju kolar dan jeans



tunggu turn lepas adik baju oren hehehe



 *Malaysia memang banyak tempat menarik dan bombastik untuk dilawati! Jom cuti-cuti Malaysia!

6 comments:

zool said...

wah ni memang cool ni. kalau air panas kat melaka buat camni kan best

✿Dear Yayah✿ said...

dulu suka pegi sini! best sgt..tapi dh lama xpegi..sobsob

maisarah sarah said...

dulu selalu pegi.tp xlama pas tu bila balik je bdn gatal2.asyik sgt mndi kat sotong tu kot.haha

che'pi said...

wah... best nyer.... em... kat kelantan xder kolam air panas cun cam gini.....

Dinar said...

salam. kolam air panas dipercayai boleh merawat penyakit kulit...kolam air panas ulu legong kolam terdekat dgn bandar alor setar..sapa ke alor setar boleh singgah...mmg best!

insan_marhaen said...

zaman IM membesar di Perak, spring ni belum ada lagi. takat spring kat Ulu Slim jer...