Thursday, February 23, 2012

MENILAI DARI KULIT BUKU?

DONT JUDGE A BOOK BY IT'S COVER
atau dalam bahasa melayu nya jangan menilai satu buku dari kulit buku  ~haha
ok maksudnya jangan menilai sesuatu dari luaran..
memang la pandangan pertama & luaran  itu perlu namun kadang-kadang pandangan luaran tu pun tak boleh pakai hahahahaha....
kita menilai orang jangan lah luaran semata-mata
kenal isi hati
kalau tengok baju jangan tengok yang bergemerlapan je rasa cantik , mana tau pakai tak selesa...

sebenarnya nak bagitahu-

ok malam ni ada kawan masakkan untuk kami bertiga makan, walaupun rupanya sangat out *hahahahaha* rasanya sangat mantap lagi mengenyangkan kami. nak kamu tengok gambar nih:



jadi tak boleh nak bagitahu sapa masak kesian nanti bakal mak mentua beliau terus reject, kenapa telur goreng kamu macam telur separuh scramble egg tu dengan warna yang berlebihan gelapnya? hehehe

tapi kami semua makan penuh selera sedap lagi berkhasiat...semua digoreng atau dimasak dengan menggunakan Virgin Olive Oil kau!
Nasi siap beras basmathi yang RM9.80 sekilo.

Jadi janganlah Judge a book by it's cover
Kenal dan selami isi nya
Hargai apa yang ada
Mana tahu apa yang kau sangka kaca adalah permata bernilai

2 comments:

Mish Apple said...

Eh, kadang2 cover mempengaruhi .

LadyBird said...

kata2 yg kat bawah sekali tu mempunyai erti yg lebih mendalam :)..