Friday, January 14, 2011

TIBA-TIBA TERASA INGIN MENULIS SESUATU


di saat aku menulis blog ini, jam menunjukkan pukul 2.27 pagi...
di kala ini, aku menemani kawan ku yazid untuk menyiapkan design client yang akan kami present esok.
tv pulak menyiarkan bola sepak Piala Asia Japan Vs Syria.
kipas berpusing lambat tapi dah cukup mendinginkan diri ini yang tidak berbaju..
aku tak pandai sangat menggunakan perisian AI, so just menemani yazid sambil jari jemari ini ligat untuk menulis blog.sekali sekala yazid akan meminta pendapat aku tentang design yang dia buat..
dan biasa la aku, tukang komen itu dan ini...hehe..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


dalam perhubungan sesama manusia, ringan2kan lah untuk berkata 3 perkataan ini,
“minta tolong”, “minta maaf” dan juga “terima kasih”.
ketiga-tiga perkataan ini nampak ringan tetapi bila di amalkan
kita akan merasai perbezaannya. tetapi harus diingat,
ketiga2 perkataan itu haruslah digunakan di tempat yang betul,
kalau tak nanti kepala kita pula yang dipijak.
jangan terlalu bertolak ansur nanti kita akan ditolak beransur-ansur.
sedari lah yang kita tidak dapat mengembirakan hati semua orang…

suka la kata2 di atas..aku sangat hargai persahabatan yang terbina dan terjalin selama ni.tak kisah yang jauh atau dekat.yang tolong dengan fizikal ataupun hanya dengan iringan doa..
semoga semuanya berjaya hendaknya..
diam tak diam dh hari Jumaat..dh 14 hari berlalu dalam bulan Januari 2011..
semoga hari2 mendatang memberi rezeki yang melimpah ruah buat aku..
AMIN...


3 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

betul tu 3 perkara tersebut memang baik sekiranya kita amalkan tp jd x baik bila tak kena amalannya..

~~waniyummy~~ said...

perlu ke cerita pada saat dan ketika update entry ni xpakai baju..boncit!hahaha

Catherine- said...

ya la ho....

maafkan saya

terima kasih

tp jgn sampai jadik mangsa buli dah la...