Wednesday, January 19, 2011

FACEBOOK AKU KENA SPAM DENGAN DUIT...

Pernah tak korang kena tag kat facebook dengan gambar macamni..???


ke aku terlalu comeylll untuk jadi model tu?hehe







atau gambar yang macam ni??

yang menunjukkan mamat yang menge'tag' korang tu kaya giler..tapi sebenarnye tu bukan kereta dia..paling menyedihkan..tu bukan gambar dia..hahaha


tak pun dengan gambar yang macam ni...


TAWARAN HEBAT UNTUK ANDA JANA INCOME...SAYA INGIN BERKONGSI KEUNTUNGAN
YG TLH DIKECAPI TANPA RASA RUGI DGN ANDA..DISKAUN 20%,JIKA ORG LAIN
BAYAR RM100 UTK DAFTAR INFINITY DOWNLINE TAPI SAYA BERI ANDA PELUANG YG
ORG LAIN TAK PERNAH LAKUKAN INI..HANYA RM80 ANDA AKAN DAPAT PANDUAN DAN
SEGALA INFO UNTUK UBAH HIDUP ANDA,UNTUNG RM20 DAN BILA ANDA BERDAFTAR
ANDA AKAN TETAP DAPAT RM100 SELAGI LOGIN FACEBOOK TANPA HAD..HANYA DARI
SAYA UNTUK ANDA,PM SAYA SEKARANG ATAU MSJ KE 017-xxxxxxx


salam..dah lama tak menghupdate blog aku..banyak masa tapi tak banyak idea...
camne ek nak dapatkan banyak idea nak update blog aku ni..??

takperla..harini aku nak kongsi pasal benda kat atas tu..
dalam mengejar arus dunia yang makin meningkat dan mencabar aku akui dan tak menafikan
dengan hanya berbisnes kita boleh memiliki kekayaan yang kita inginkan..
sumpah tu aku akui...(dengan angkat tangan seperti angkat sumpah..:p)
sebab aku pun buat bisnes..

lepas graduate dari UKM dan memiliki Ijazah dengan kepujian dalam bidang IT..
aku belum pernah bekerja dengan orang..semua berbisnes..
alhamdulillah dah nak masuk 5 tahun kut..
moga tahun-tahun mendatang memurahkan rezeki aku dalam bidang bisnes..

aku pun rasa sangat bangga dan gembira sebab makin ramai anak melayu kita yang
dah buka mata untuk buat bisnes..
yerla..selalu orang cakap bisnes tu hanya Cina..
Melayu mesti mindset keje..goverment..
tapi sekarang ni diorg ni bisnes lain macam la..
kadang2 menyesakkan jiwa dan ragaku ini..
hikhik...




aku printscreen friend kat facebook aku...ni personal account tau..ada niat nak buat Fan Page..tapi nanti la..
i tak la seglamour blogger2 yang lain..i very the humble ok!!hehe
ada lebih kurang 3+++ friend aku..tak kira dalam negara ataupun luar negara..
tak kisah aku kenal atau tak...yang penting aku akui..mereka mesti mengenali aku...
yerrrr takkk???
yerla..aku kan ONE AND ONLY SUKUR..
ada lebih kurang 5++ friend request lagi tak approve..

cuma aku tak beberapa berkenan ada orang menggunakan wall aku untuk mengetagg benda yang entah apa2..
kalau nak ping blog aku tak kisah, kalau nak like apa2 gambar contest aku tak kisah..
kalau nak jual barang apa2 pun lagi aku tak kisah..yerla tolong kawan2 kan..

cuma aku tak berkenan dengan ada orang tagg aku gambar duit2 dan kereta2 besar dan entah apa2 lagi yang menunjukkan sedikit unsur riak..
serius tak suka..jangan tanya kenapa..
bila cakap tak suka tak suka la..
jarang tau aku ni tak suka...heheheheh

so hormatilah aku k..
bisnes korang tu kalau telus ikhlas jujur amanah ok tak per
tapi kadang2 bisnes tu menipu..
dan ada unsur konspirasi ala2 scam..
tak nak orang lain tertipu..

bye...serius aku tak emo!!!!hahaha


10 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

tau xpe.. sumi kalau dapat tag dgn duit2 mcm tu terus sumi remove dari fren.. bukan nk kwn betul2 pun tu.. just nk iklan.. T___T

bella said...

xsuke gak..huhu

akmalhilmi said...

dah boleh banje aku nieh
hehehe

schmellow said...

tak suka jugak!

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Banyak duit, belanja ler kawe. :D

junelias said...

waaa..
terkujat sebab my friend "zaid jinggo" termasuk dlm blog u..
gegege..
nway sukur, kita menghadapi masalah yang sama..
yg paling masalah bile yg terlibat dalam tag2 kita ne adalah kawan2 @ org2 yg rapat ngn kita..
susah btollaaa..

Scha Abd. Ghani said...

sama la masalah kita..asyik kena tag ngan gambar duit je...klo nak blanja xpe gak..hehe..ni x.

Bella Enveeus said...

Hi.. First time dropping by here :)

Saya pun benci betul kalau org tag benda2 macam tu kat FB.. Juga kalau tag saya on lingerie.. LOL.. Sejak bila saya tukar jadi lingerie ntah

KONCO BLOGGY! said...

saya suka

KONCO BLOGGY! said...

saya suka