Monday, June 4, 2012

BLOGGER VERSUS PERUNDING MOTIVASI

Assalamualaikum semua....

Sampai je KL dari Melaka semalam pukul 10.15malam... jalan jem okey.. terus siap-siap ke Jusco Maluri pasang karpet needle punch untuk booth client.

Memang banyak kerja kena setelkan minggu ni sebab kerja yang janji nak siapkan Sabtu yang baru ni tertangguh sebab aku mahupun staff aku semua tak tahu Sabtu lepas adalah cuti umum.Terpaksa lah tidak menepati janji kepada pelanggan-pelanggan aku sekalian yang aku janji Sabtu nak pasang karpet lah, vynil lah, partition lah..semua lah. Apeda.. Lidah tak bertulang betul, sedap je berjanji dan tidak menepati...

Eh kenapa mcam pernah dengar tentang lidah tidak bertulang ni...

Hahaha...okey, itu tajuk wawancara dalam Generasi Y yang mana aku dijemput sebagai perunding motivasi untuk episod Sabtu lepas. Gelak sambil menangis sekarang juga..

Layannnnn......

tak berjaya nak sorok sekalian bekas jerawat hahaha


Aku memang malu sendiri nak tengok sebab aku tahu aku adalah sangat debor ketika itu..mana taknya, aku datang lenggang kangkung dengan penuh persedian sebagai seorang BLOGGER santai bukan PERUNDING MOTIVASI.....





Aku simpan lagi dalam mesej-mesej yang dihantar kepada aku antaranya:


" Saya dh tgk blog saudara n GENERASI Y berminat nak jemput saudara sebagai panel di studio. Detail seperti dibawah....."

Nampak tak ada perkataan blog... aku baru je nak berbangga sebab ini program atau acara pertama yang aku dijemput sebagai blogger tapi nan hado.... sebagai Perunding Motivasi...kau ada?

Aku ni memang bukan blogger ke? Takde orang sedari ke kewujudan aku yang terlalu comel dalam dunia keblogeran ni? Haha

Memang blog aku pun biasa-biasa je, UV memang paling ciput, mungkin syok sendiri jugak lah....



Sebenarnya lah kan, rasa nak hantuk je kepala kat dinding bila 10minit sebelum rancangan baru aku diberitahu aku dijempt sebagai Perunding Motivasi *ulang 8 kali*... maka memang begitulah hasilnya.... amik kau Perunding Motivasi... hahaha... aku ni Pengongsi Pengalaman je senah oi...




Namun, banyak juga pujian yang aku perolehi, paling banyak memang cakap aku hensem dan comel..Biasa sangat dah pujian ni*makanpenamparjekangni*

Tapi, ada juga yang mengkritik cakap muka aku pucat la, gabra la bla..bla..bla..bla... hahaha... terima kasih kerana terlalu prihatin kepada saya....


Secara peribadi, memang aku berikan yang terbaik hari tu walaupun terkejut tahap kena renjatan , tetap eksaited memang tahap melampau lah dapat masuk TV hahaha.... Lain kali pasti akan buat yang lagi terbaik... Jadi semua TV panggillah aku tau...

BUNGA

Pengalaman yang sangat bermakna untuk aku sebab pertama kali masuk RTM TV1 hehehe...jumpa Bunga Cinta Lestari yang cantik, *aku siap kecik hati, ramai juga mesej bukan nak sibuk pasal aku tapi sibuk nak tanya contact no Bunga kat sebelah aku* hahahaha... memang tak dapat lah sebab aku pun takde, pergi lah layan Youtube die yang best gila dan berinformasi dan ada juga yang tahap boleh melayakkan beliau masuk Raja Lawak yer cik Bunga...



Okey, nampaknya aku dah kena mempersiapkan diri aku sebagai Perunding Motivasi, mana taknya, ramai dah tahu tau hahaha....

Masa tengok Generasi Y ni kat Melaka dengan keluarga aku, Abah siap telefon adik beradik dia paksa tengok TV1 hahaha..

Okey nak tidur dah, hari Rabu ni jangan lupa tau semua hahahaha....


5 comments:

Syakir Rahman said...

wah...ahahahaa...salah diorg jugak tuh, ptutnya kene detailkan lgi mseg tuh... btw, gud job dpt msuk tb... bakal meletop la lpas ni ^__^

rabikhal said...

Tahniahlah Kur... Tak tau prgrm tu, pakwa tak tepon. Klu tau, mmg tunggu dpn tv.. hahaha .....

Azizi Jijicrisis said...

uihh...lawanya Bunga...patut jadi model Ropol-Ropol.com...=p

zool said...

memang terbaek.. perunding motivasi le katakan

insan_marhaen said...

opsss.... IM terlepas siaran ke?

Rugi tak tengok rakan blogger IM masuk tv!