Friday, June 15, 2012

FORUM : BUDAYA BELAJAR DI MATRIKULASI

Assalamualaikum semua...

Tahun ini adalah tahun ketiga aku dijemput untuk menjadi antara ahli panel Forum: Budaya Belajar Matrikulasi, sempena Minggu Orientasi Kolej Matrikulasi Selangor (KMS)....Sungguh terharu lagi berbesar hati sebab masih dijemput untuk menjadi ahli panel kali ketiga berturut-turut.... Terima kasih kerana memberi kepercayaan kepada saya yang comel lagi hensem ni...kannnnnnn......

Tahun ni sangat berbeza berbanding tahun-tahun sebelumnya sebab beberapa perkara... Antara yang paling dirasakan

*dah takde lagi cikgu kesayangan aku di KMS ni, beliau baru berpindah ke Matrik Labuan.... sedih je masa datang hari tu...okey aku gedik.Rindu mee rebus campak-campak beliau haha
*dapat heret kawan sendiri, Abid datang sekali untuk jadi ahli panel haha. Terima kasih Abid! Terbaikkk...


Memang beribu lemon lah pelajar yang berjaya mendaftarkan diri di KMS hari tu...semoga apa yang aku kongsikan dapat memberi serba sedikit gambaran, peringatan dan pesanan yang berguna untuk dijadikan  bekalan sepanjang setahun atau dua tahun mereka berada di sana nanti....

Seingat aku (akibat lambat sangat baru reti nak update dalam blog) program tu hari Rabu, jadi, lepas je setel kerja dalam pukul 6.30 petang,aku gerak sekali dengan Abid dan geng aku.... Seri Kembangan ke Banting lenih kurang satu jam....

Aku cadangkan nama Abid kepada penganjur....Abid ni student master kat UPM, tengah buat kajian pasal apa pun aku tak tahu hahaha tapi ada kaitan dengan pemakanan la... Aku saja cadangkan nama Abid supaya beliau boleh berkongsi dengan lebih detail lagi sebab beliau pun pelajar sepenuh masa sekarang...

Kali ini aku rasa sangat seronok dan bersemangat sebab Pengarah KMS, Tuan Haji Mustafar pun turut sama sewaktu sesi ni... Aku sangat kagum dengan kehebatan dan semangat Pengarah sendiri yang bersungguh-sungguh mendengar perkongsian dari kami ahli panel.... Pengarah okkkkeyyyy...

Pelajar-pelajar KMS sepatutnya lebih bersemangat dan gembira sebab ada Pengarah yang begitu baik, mengambil berat dan bersemangat...Bertuah adik-adik semua....

Orait masa yang ditunggu telah tiba...  Jom layan gambar yang menunjukkan betapa cutenya aku...

comel sangat la aku duduk...camna ni? 

peluk microphone... kalau ikutkan hati nak karok lagu Lelaki Ini...

siapa setuju saya cute? angkat tangan...

apa abang ni? cute ke? conpius.....

terima kasih Tuan Pengarah dan warga KMS sudi jemput saya, tahun depan jemput lagi *blushing*


Last sekali mestilah sesi gambar wajib aku: Gambar skema, siap aku yang susun sendiri kerusi untuk bergambar di bawah ni... Aku memang over bila aku siap susun aku terus je naik atas kerusi tu duduk diam-diam kat tengah-tengah...aku lupa ada Tuan Pengarah hahahaha... aku kalau bab bergambar terus lupa semua..fokus sangat nak bergambar...hahaha...

Seronok jumpa semua... Abid paling cantik! Yang lain hensem hehehe

Okey, jumpa lagi di entry seterusnya...sebelum tu nak ajak kawan-kawan semua like FB page RopolRopol.com ni.... boleh kan? Pelbagai koleksi menarik untuk anda atau orang tersayang...

7 comments:

Anonymous said...

Syabas anda teruskan menjadi sumber inspirasi kepada semua. Sy insyaAllah ke KMS pada 25 jun ni- Shahir

Anonymous said...

hai.saya pelajar kms batch ke-2 n berpeluang mengikuti forum bersma encik sukur buat kali ke-2 hehe.perkongsian encik sukur best :).tq atas inspirasi anda.
tuan pengarah kita pun memang yg terbaik :)

abid said...

salam..thanks a.sukur coz bg pluang ..hehe..len kl bg wani plak...hihi..neves, tkt, hepi..sume ad..haha..xkn lp smpi bl2..;)

insan_marhaen said...

Kagum dengan ATA. Terfikir pula nak jemput untuk jadi panel dalam program anjuran NGO IM di Penang, boleh?

Sara said...

abg mmg terbaek la..!! seronok dgr forum tu..saye batch kedua kms..

LadyBird said...

comella awak ni :D

azie namico said...

wahhh !!!konpirasi ker sendikit???ulang byk kali eh...go abg sukur..

p/s:-sy bekas pelajar SMKGB...wink2

abg sukur geng dengan abu bakar..kan..kan..