Friday, June 22, 2012

SNOGURT -BERSAMA RAJA FARAH

Assalamualaikum semua...


Sekarang cuaca boleh dikatakan sangat panas, masalah jerebu pun berleluasa..Kadang-kadang memang membuat kita rasa perlukan sesuatu untuk meredakan kepanasan lagi memberikan suasana nyaman dan dingin untuk tekak dan perut kita semua. 


Jadi hari tu, *maksudnya dah lama jugak* mencari sesuatu untuk memenuhi impian di atas, dalam pukul 4.30petang sempena pulang awal dari tempat kerja singgah la di Metro Point Kajang sebab dah lama usha Snogurt dari tepi jalan semasa ulang alik lalu  depan kedai tu dari Sg Chua ke Semenyih.... 


Dengan cuaca yang sangat panas memang sesuailah dengan waktu aku pergi tu..hehe... Bila pertama kali pergi memang la excited terlebih.... 


Bukti baru balik kerja..muka minyak-minyak dan peluh-peluh, aku kan kerja buruh halus 



Paling excited adalah kawan aku yang gila dengan apple pie... sebab ada perasa apple pie okey frozen yogurt di Snogurt nih... pergh memang terbaik kata beliau... aku pulak suka mango peach kot haha lupa lak apa entah perasa tu..Sedap dan nyaman.Pun aku ada makan perasa coklat, wild berry dengan laici... Aku lagi suka coklat yang kat Tutti Frutti... hehe.. 


Harga memang Snogurt murah sedikit berbanding Tutti Fruiti... ...bawah RM5.00 la untuk 100g...


Masa datang tu Raja Farah, Pemilik Snogurt di Metro Point ada kat kedai tu, apalagi ajak lah beliau bergambar dan berbual-bual... Hehe..

Makan sambil bergambar dengan retis...Memang pakej yang dinanti-nanti untuk attention seeker sepenuh masa macam aku. Hahaha... Kau ada?

Bertudung dan sangat sweet Puan Raja Farah ni... aku seperti biasa comel lah kan.


Secara keseluruhan memang puas hati dan menyelerakan... Kat situ siap ada loyalty card.. Bila penuh cop kat loyalty card tu boleh dapat 200g percuma..

Jadi buat yang tak pernah rasa, jom lah rasa..sedap dan berkhasiat!

ni motif nak tunjuk kegemukan ke ape?



okey ni kurus sikit...blogger poyo haruslah bergambar bagai kan? Ala tak susahkan orang pun.. So what?





Entry ni dah ditaip dari hari Rabu yang lalu, hari ni baru reti nak siapkan... I love u all pembaca sekalian... Harap-harap kamu semua pun suka saya....Selain comel saya pun periang juga!


*Semoga hari Jumaat membawa keberkatan dan rezeki yang melimpah ruah untuk kita semua...

5 comments:

IeRa said...

comel je..
hihi ^_^

atiqsalleh said...

semalam pun baru je makan snogurt kat putrajaya

KuNanGKuNanG said...

sedapnye..makan sensorang je ye..bila nak blanje ni?he3

puteri rimba said...

dah banyak kedai desert cam ni kan...bagus la..tutti fruit tu mahal la...huuu

insan_marhaen said...

Tak pernah lah rasa. IM pun bukan biasa makan kat kedai cam ni. makan warkop tepi jalan jer...