Thursday, November 11, 2010

Syarikat jualan langsung AC MIZAL tiada lesen..salah siapa???

memang isu hangat..memang menggemparkan..isu yang xpernah habis ditelan zaman..itulah ungkapan yang sesuai utk industri JUALAN LANGSUNG atau dikenali ebagai MULTI LEVEL MARKETING MLM...

yang paling terbaru berkisarkan kepada syarikat milik ac mizal iaitu AC KONSORTIUM yang beroperasi tanpa lesen AKTA JUALAN LANGSUNG 1993 sepertiyang diwajibkan Kementerian Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan. surat khabar harini jelas2 kluar muka ac mizal. korang leh klik link ni k..

yang lagi best dalam utusan harini juga berkisarkan penulis blog mengugut AC MIZAL dalam pelbagai ugutan termasuk pembunuhan..tul ke? klik sini..

industri MLM di Malaysia ni memang tumbuh macam cendawan tumbuh selepas hujan. sampai trend company baru wujud ni kalah perkembangan handphone mahupun laptop di Malaysia..boleh jadi giler sapa yang kaki MLM ingin mencari syarikat mana yang terbaik.

sapa kat sini seumur hidup nye tak pernah join mana2 MLM..?????jungkit hidung..hehhee..pasti tiada..sebab apa...9 per 10 orang Malaysia atleast pernah buat MLM..sapa yang pernah buat..best tak buat MLM?apa pendapat personally korang..?baik ataupun buruk?
bagi aku masalah produk MLM harga mahal daripada pasaran of course la disebabkan sistem yang berkehendakkan produk tu berharga begitu.nak bayar komisyen upline2 lagi pakai apa bro??so bagi aku isu Produk Gelang ac mizal mahal tak menjadi isu..aku pernah jumpa produk yang lebih mahal daripada itu...dan harga tu memang tak seberapa nak logik..
bak kata hati aku, kalau dah takde duit..xyah join..bila dah join, janganla bising..

okla..nantikan entri aku lagi pasal isu ni..daa...

nak baca buku Malaysia kita lepas ni...

sapa pernah bergambar dengan pemilik syarikat MLM terbesar didunia..paling penting perlu melutut untuk bergambar dengan aku...hehehe..



3 comments:

sang pengilham said...

SUKUR, BUKAN KO PON NAK BUKA SYARIKAT MLM KE? SO, KENE DAFTAR DULU TAW..

sang pengilham said...

ko nak wat syrikat pe sukur.. ak dgr ko pon nak buka syarikat yang mcm ac mizal.. hehe

ZaidJinggo said...

Kebanyakan MLM hancur sbb leader!!!tp nnt klu ko da ckup modal nak bukak MLM company, cr aku...bukan nak jd distributor..tp nak pgg share...kayo tuh...huhuhu