Tuesday, February 15, 2011

Safee Sali ucapkan selamat tinggal kepadaku..terharu!

"SELAMAT TINGGAL MALAYSIA"

"SELAMAT TINGGAL ADIKKU SUKUR"

itulah kata2 terakhir yang keluar dari mulut Safee Sali bila meninggalkan Malaysia haritu...





cewaaahhhh...



ye ye je Sukur ni....



hehehe..


sebagaimana yang korang sedia maklum..Mohd Safee Sali
Bekas Penyerang Selangor dan penyerang Kebangsaan ni telah berlepas ke Jakarta, Indonesia pagi semalam untuk memulakan kariernya sebagai pemain import kelab Liga Super Indonesia (ISL), Pelita Jaya.






aku sebagai salah seorang peminat bola sepak Malaysia (tak lama sangat) tapi lebih meminati bola sepak dunia terutama Manchester United (sapa anti MU sila diam) berasa bangga dengan pemergian Safee Sali ke sana..

memang Piala Suzuki AFF 2010 haritu..aku ada ikuti secara dekat. terutama perlawanan terakhir melibatkan Malaysia dan Indonesia di Indonesia, aku sendiri salah seorang penyokong Malaysia yang menyaksikan di Dataran Merdeka bersama ribuan yang lain...memang meriah..

kehebatan Safee Sali memang tak leh di nafikan lagi..penjaring terbanyak Piala Suzuki haritu.
tindakan dia untuk ke Indonesia walaupun menerajui kelab terbawah liga sepatutnya di puji. yerla..kalau nak masuk kelab yang dah power2, buat apa..last2 kena jadi pemain simpanan je..baik main utk kelab Felda United..heheh



bangga sangat dapat bergambar dengan pemain pujaan Malaysia ni...
dari riak muka memang Safee Sali ni seorang yang pemalu..
tapi dia memang sempoi...


3 comments:

Woofer Storm said...

ensem gak safee sli ni..eheeee

Kodet said...

Tk sangka aku berkawan dgn seorang yg femes...

chinta i-sha said...

bye2 safee..huhu