Saturday, August 21, 2010

pendedahan eksklusif: isu econsave


sapa yang xkenal akan pasaraya econsave? pernah bershopping di econsave ke?tema dia adalah "BANDINGKAN HARGA KAMI"
cewahhh...buat pertama kali nye di sungai udang mengarah ke bertam ulu dah terbina nye sebuah econsave yang memudahkan penduduk disini berbelanja mengalahkan taikun yang sedia ada lama di bumi sungai udang ni iaitu family store..hahaha..

harini mak plan nak masak siput sedut masak lemak..huhu..memang terbaik..dengar pun nak kecur air liur ni..
so dengan keadaan paling bersemangatnye selepas sahur dan subuh aku dah tak tidur utk membeli belah apa2 yang patut di econsave..
barang2 yang mak pesan semestinya siput la..takkan nak makan siput beli ketam..ye tak..haha..
so kena cari siput, kerang (untuk masak kerang rebus), sayur bayam, timun, sengkuang, tauge, dan sebuah tin laici..hehehe..

nampak nak beli mcm sikit kan...tapi almaklumlah orang jarang pergi pasar plus tak pandai macamane nak pilih semua benda tu..ditambahkan lagi dengan keadaan ku yg berpuasa..alasan!!!hahah..aku telah kepenatan..
lantas....!!!

aku memanggil driver ku untuk membawa kereta sport ku masuk ke dalam econsave untuk bersiar-siar didalammnye..hahhaa..terbaik kan..???
alangkah best dan nikmatnya kalah nikmat makan disiang hari ketika bulan puasa time berada didalam kereta ku ini..boleh merehatkan kaki yang lenguh akibat berjalan td..

walaupun dah dapat semua barang yang hendak dibeli, tapi nak pusing2 econsave ni 16 kali pun xpe..janji ada driver yang sudi membawaku kehulu dan kehilir..korang mesti jeles giler tengok sport car aku beb..takde jual kat kedai mahupun pasaran gelap..haha...

-
-
-
-
-
-
-



posing di tempat jual kuih raya..murah..RM10.90



model pasar econsave..

tHANX kepada driver ku..yang sudi menolakku walaupun ku tahu berat ku tak seberat mana..haha..cara pemanduAN mu kalah dan boleh mengalahkan ohpemandu...hehe

11 comments:

Miss Princess said...

hahahaha....xleh bla punyer gmbr..
nway saye pernah keje kat econsave dlu,as an account clerk.about two n a half years ago....so mmg betullah tu (bandingkan harga kami)..

pemandu cute said...

Ha hahaha.. selesa ek duduk dlm troli tu

Siti fairuz yusof said...

syoknyer naik keter sport dlm shopping complex...teringin dr dulu...huhuh....seriuss mesti best...huhuh

~~waniyummy~~ said...

pemalas tol die ni...berjalan tu exercise..bukan main berlemak lagi duk dlm troli...cet!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ambOi hahahahahah!!!

noor afzan said...

bestnya..
ada kete sport la dia..

kak ina kl said...

alahai syukur..cutenya atas keta sport tu..kelakar sungguhlah kamu ni..

ohoeya858.blogspot.com said...

wakakakaka.. mcm2 la awk ni.. gelakk sorang kita nih!! wakakakaka.. sport gilerrr wei! adoiai..

Ariff Shah said...

sg. udang.. dah lama tak dgnr nama tempat tu

khairulanwar hatta said...

hahahaha nice~

iqbalhakimi said...

hehe,,cool je bro... =)