Wednesday, August 18, 2010

kembali ke alam nyata...

alhamdulillah..genap berapa hari dh aku berpuasa harini..xkira..tp paling penting xpernah tinggal la..hehehe..so harini aku back to normal life aku..back to kl..setelah bersenang lenang duduk di kampung merasai nikmat berbuka bersama family yg aku sayangi..time buka duduk terus makan, boleh makan sebanyak mana yg mungkin, lepas makan boleh tinggal mcm tu je sbb ada org yg akan kemaskan..paling penting bangun sahur ada orang kejutkan dan tinggal makan je..bestkan..hehe..tu bkn best..tu xguna..hahaha..tp kata2 tu mmg xsesuai utk aku la...aku mmg perlu diberi layanan mcm tu...heheh


so pagi2 td aku dh kluar menunggu seseorg utk mengambilku utk blk ke kl..betul kata pepatah, penantian tu satu penyeksaan..aku tunggu dia hampir 3jam utk sampai..xperla..sabar..kan bulan puasa..(yolaaa..)..tapi alhamdulillah aku selamat sampai juga ke kl..

sampai je kl aku terus melunaskan tugas2 ku yang tertangguh..yerla kan..dah 3hari cuti tanpa gaji..semua keje main lepas mcm tu je..so bila blk tu..perlu la setlekan semuanye..nasib la semua berjaya disetlekan..utk pengetahuan korg, dalam hidup ni percaturan dan susunan hidup tu perlu diatur dgn rapi..paling penting buat keputusan sebijak mungkin utk membuatkan anda xbuang masa apatah lg kerugian..

alhamdulillah, walaupun Allah kurniakan aku kekurangan dari segi fizikal, tapi Allah beri aku kelebihan di otak utk berfikiran secara waras dan bijak utk mengatur kehidupan aku..so far aku belum pernah jadi peminta sedekah lg..hehehe...tapi kalau ada org ikhlas nak bagi aku duit tu adala..itu mmg xkan aku tolak..xcaya tanya mimi n wani..wakakakak..jeles diorg..

lepas setle keje td terus aku blk ke umah..xsabar nak berbuka puasa sbb ada orang nak masak utk aku berbuka nnti..bestnye..hehehe..rasa macam dihargai dan disayangi lak..xkisahla masakan tu sedap atau x..keinginan nak memasak tu pun dh satu usaha..tulx..so penanti kali ni xmenyiksakan sgt sbb pasal makanan kan..hehe..so time nak tiba waktu berbuka je..makanan pun sampai..wau..ayam masak kicap n ada keropok ikan..terbaik..ekkkk..alhamdulillah.. kenyang..

okla..aku kt cyber cafe ni..lain kali aku share lg..chewah.mcm pantun..

aku skrg dah jadi model kuih raya...sesuai x?nak buat tempahan sila ke link fb sy k..



6 comments:

Zairie Husin said...

banyak kuih raya :D

my recent post:
MELAYU BABI | BUKTI 1 MALAYSIA GAGAL

/Dayah//Nurul/ said...

business kuih ry skang dah maju kan. selamat hari ramadhan

~~waniyummy~~ said...

org yg bg duit kat sukur mmg hebat2aku pernah jadi mangse kene hon ngan motor sorang pakcik ni sebab xnak amik duit yg die bg utk sukur..oh pakcik..kat tengah2 pasar malam gak ko nak hon aku..malu...btw, semoga Allah limpahkan rezeki utk pakcik yg sgt bersemangat nk bg duit kat sukur..

Ichigo Miro said...

bang, bagi biskut cornflake madu sebalang...ahaks...

FarhanaDr said...

Kalau mintak biskut raye free of charge boleh ke agak2? Heehee.. :p

noor afzan said...

biskut tart ngan almond london eh?