Saturday, August 14, 2010

kejadian di jasin n preview makan2 sebelum berpuasa..

salam ramadhan semua. aku kt kampung (melaka) skrg..blk cuti utk berbuka bersama kluarga.mmg meriah la kt sini.antaranye anak buah aku yg baru nk belajar2 berpuasa..bangun sahur mmg brsemangat, tapi last2 pukul 10pagi dh sarapan..hahaha..biarla..aku pun mcm tu dulu gak kut..puasa depan org,belakang orang minum air.heheh..


sesampainye aku di melaka bandaraya bersejarah ni aku di kejutkan dengan berita bazar ramadhan jasin dilanda ribut taufan yang menyebabkan 3 orang terbunuh..innallillah..huhu..aku tumpang sedih..terutama xlama lg menjelang hari raya..kuasa tuhan kan..kalau Dia nak sesuatu tu berlaku tu, sekejap je benda tu terjadi..masya Allah..

nak tahu lebih lanjut..leh pergi blog kawan aku kt melaka ni...zool..umah beliau 3km je dr tmpt kejadian..

menyambut ramadhan mmg dinanti2kan leh ku, tapi sebelum tibanye ramadhan mmg aku ade buat warming up..hehhe...pemanas badan utk makan makanan yg best2..biASala aku...kalau utk makan, aku jarang nak kedekut..terutama mempunyai pasangan makan yg cukup ideal lagi bijaksana..sama2 kembang dan naik ketika ini..waniyummy...hahhaa..(jgn marah haaa)..

so tmpt pertama yg aku nak share ni adalah ICE ROOM..aka.."Bilik Air Batu” di Bandar baru Bangi. yg aKU tahu kedai ni baru sgt beroperasi dan dh ade satu cawangan di Nilai, N9.

Interior Design kedai ni cantik..sejuk je mata memandang dgn warna hijau pucuk pisang..aku memilih duduk di dalam memandangkan ade aircond dan mencari plug point utk laptop..hehe..ice room ade wifi wooo...mana leh lepaskan peluang berinternet..hehe


menu ICE ROOM


Pilihan ice cream ais yg pelbagai

Di petang yang panas ni memang best la makan aiskrim utk sejukkan tekak.

Yang spesial kat sini ialah snow ice. Ada macam- macam perisa. Snow ice ni berbeza skit dari ABC. Tekstur dia lembut je. Macam aiskrim yang disagat halus. Ada yang ditabur ngan buah-buahan, agar2 , choc rice, kismis dan biji selasih.

Harga boleh tahan la..satu mangkuk tu dalam Rm7.90 -9.90. agak murah la.tp yg paling penting,aku xmakan ice tu aje..minta la menu lain..fish n chip..rasa mmg best dan harga pun boleh tahan..heheh.

korang yang ade kt area kl ni kena datang utk try..kat bandar baru bangi..pkns bangi n mcd area..blh jadi tmpt lepak pun ye juga..
selamat berpuasa..tertelan lak air liur ni tgk gmbr2 makanan..hahaha..daa..

6 comments:

Ichigo Miro said...

bro...seksa bro gua tgk gambar eskrem tu...hahaha...kecur air liur

takziah kepada mangsa2 taufan Jasin

al fatihah

darkbatman said...

mcm best jer aiskrim.. tp bulan pose ne, tgk mknan pape pun cam best sume..hehe

ohoeya858.blogspot.com said...

a'aah ye la.. yg kat Negeri 9 kwn ade rekmen jge tp lom dpt gi huk.. huk.. dia mkn yg warna purple.. dpt tgk gmbr je jge huk.. huk.. bile lah dpt gi ek.. :(

noor afzan said...

oo.kat bangi ke?
ingatkan kat melaka.
sebab cie balik melaka kan.
=)

Betul2 sedih dengar pasal kejadian ribut di bazar jasin tu.
semoga roh mereka dicucuri rahmatNya.

Siti fairuz Yusof said...

I thought ice room ada kt BAngi jer..somewhere area pkns...huhuh...nak try la lps ni..

nwy takziah tu kelurga yg terlibat di jasin...

SoFiA.opY said...

eh eh opy dah gi, but i think its biaseeeeeeee aje :p

Salam Ramadhan!