Tuesday, October 19, 2010

suka duka gi interview...aku pasrah...

fuhhhhh!!!!
tu kata2 pertama yang keluar dari mulut aku apabila keluar dari bilik interview tadi..memang mendebarkan dan rasa seperti melahirkan anak pertama..haha..pengalaman pergi interview ni memang membuatkan aku tak senang duduk..percayalah..dah la memang aku jenis debar terlebih..

persiapan sebelum pergi interview..

1) pergi beli kasut kulit hitam..yang mana kasut aku yg lama dah lama koyak..biasa la aku pakai kasut memang xlama..so sapa2 nak bagi aku hadiah..pastikan belikan kasut..mesti i like..hehe
2)teringin nak pakai perisai (kot hitam) aku yang dah lama aku simpan dalam beg..apalagi..gi hantar drycleaning kot aku..
3)pergi fotostat sijil2 aku yang xpernah aku guna selama ni..
4)pergi sahkan sijil2 aku..biasa kalau kat kampung jumpa ketua kampung je senang..tapi kat kl ni mana nak cari ketua kampung..last2 amik keputusan gi jumpa suruhanjaya sumpah kat hentian kajang..igt murah dapatkan cop pengesahan..hampir RM20 gak ..mahal.
5)beli kemeja baru..almaklumlah..aku kan dah gemuk..byk baju yg dah mengecut..haha
6)gi amik gambar pasport..kedai gambar tu mesti ada pakej utk edit gambar..leh touchup muka aku ni..haha
7)last but not least..buat resume..yang memang aku xpernah ada sebelum ni..hahaha..memang mencabar gak la..



malam sebelum gi interview memang tak dapat tido.melakukan beberapa revision tentang dunia IT yang memang aku dah tinggalkan utk beberapa lama..memang susah wo..otak ni dah karat..

xleh tido la..risau..pagi2 dah bangun..pukul 5 pagi dah sedar..bangun terus gi gosok baju..ingat nak suruh yazid gosokkan..tapi nak kejut dia tido macam menunggu mayat bangun..susah giler..
so kena la berdikari sendiri..

pukul 7 dah bertolak keluar..kul 7.30 sampai..masuk bangunan SPA tingkat 6 memang mendebarkan..staf2 kat situ siap tlg setlekan pendaftaran aku..n paling special aku mendapat calon pertama utk di interview..giler..cuak kut..

memang ramai yg datang..yang hadir lebih kurang 60 org tapi yang nak dipilih hanya 2 org je..

pada pendapat aku, aku rasa aku mcm susah nak dapat la..huhu...

12 comments:

Ainismaira said...

InsyaAllah berjaya.. jgn lupa bdoa.. mmg susah sikit nak dapat .. tapi yg penting jgn putus asa.. :)

Anonymous said...

tahniah syukur, atleast ko mncabar diri ko utk buat bnda yg ko xpnh buat...skrg2nya ko xmcm yg lain2 msih ego xnk tnduk ke bumi...dpt xdpt itu ALLAH yg tntukn rzki kita, yg penting usaha...tahniah

Galaksi Seni Trading said...

good luck

Galaksi Seni Trading said...

good luck yer syukur,

SuriYati said...

salam...kenape plak ckp susah nk dpt...insyalllah dpt...akak dulu pun mcm tu gak masa 1st interview jawatan sekarang...tp allahamdulilah rezeki...

ohoeya858.blogspot.com said...

kita doakan yang terbaik utk awk Sukur.. kalau memang rezeki awk.. pasti milik awk..
awk dah 'usaha' & 'buat' sehabis baik kannn.. maknanya awk ade peluang utk berharap..
org yg brusaha je yg ade peluang berharap Sukur..
ok Sukur :)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

so camna dengar interview tu? dapat ke ?

myheart said...

huhu..susah ke soklan die..ne yg takot nak g interbiu ne..

khairulanwar hatta said...

wah bukan maen semmarttt

feeda said...

ala mq sukur, xdpt pon xper atleast dah ade 1 xperience mcm mane ditemuduga..:) tp btl la u dah gemok skrg..hahaha!

~~waniyummy~~ said...

xpe..at least da ade experience kan...chaiyok!!!Allah pasti berikan yg terbaik buat hambaNya...

zool said...

takpe lah .. kalau ada rezeki tu adalah nanti