Saturday, October 30, 2010

bukit broga..aku cabar kau!!!


rasa teruja..rasa takut pun ada..rasa curiga pun ada..hahhaa..sebab apa?sebab isnin ni aku nak mendaki bukit broga..boleh masuk dalam Malaysia Book Of Record x?haha..please sapa2 yang baca entry aku ni..leh laporkan pada surat khabar apa2 utk aku mendapat liputan..boleh?heheheh..perasan...!!!wuekk..

hazim n yazid lah yang ajak aku gi mendaki kat bukit broga ni..anjuran persatuan
BARA (bazar ramadhan) UM..ramai gak la yg ikut..pasti meriah..

aku buat sedikit persiapan..utk meningkatkan stamina..memang separuh mati nanti panjat..tapi gunung tu xtinggi manakan..hope kawan2 yag folo nanti xla meninggalkan aku dibelakang..
bak kata pepatah, berat sama dipikul..ringan sama dijinjing..hahaa..

kat sini ada tentatif dia..disediakan oleh organizer..




salam,
kat sini de pesanan k...
kpd semua yg da cnfrm, korg byr la kpd ajk bazar sesapa pn rm15 sorg k...(termasuk mkn.minum,minyak keta, tol, parking keta, msuk sg tekala)

Tentatif nya :

4.00 PAGI: Berkumpul di 12th
4.20 PAGI: Bertolak ke Semenyih ( spe lambat kena tgal k)
5.40 pg: sampai di semenyih utk solat subuh..( so korg pkai la pakaian



tuk g solat dlu k...lpas solat bru pkai baju daki bukit..hehe)
6.00 Pg: bertolak utk naik bukit broga...( kena naik sblm 6.50am coz



nk amik gmbr mse sunrise..)
8.30 Pg: trun dr bukit..(agak2 je ni)
9.00 Pg : mkn sarapan di pekan semenyh ( nasi lemak disediakan



termasuk dlm pakej)
11.00 Pg: Bertolak ke Sg Tekala
11.30 Pg : sampai di Sg Tekala...
11.30 - sampai korg nk blik...: mandi sg, bbq, makan2, minum2, dll

*brg yg diperlukan bwk:
1. ubat korg msing2 lau sakit..
2. torchlight (share 2-3org satu torchlight pn ok n spe de lebih bwk je



bg sesapa yg lain..)
3. air utk korg minum semasa naik bukit tu...
4. tu je kot...yg lain brg basic..mcm baju mandi, tuala lap peluh ker, mknn ringan ckit2 ker n dll)

* Nasi grg kg jugk disediakan mse bbq...
* tlgla tag kpd yg pergi tp aku tlupa nk tag k...anyway mari rami2 doa supaya isnin tu xhujan...hehe
* jgn lupa bwk Torchlight n kopok ckit2 tuk mkn2 tau...hehe

5 comments:

Anonymous said...

reporter leh dtg..tp pastikan bro panjat sendiri tau dat hill..bukan panjat belakang yazid n hazim yg panjat broga hill...hahahaha..pasti ade liputan..hahaha

IHSAN KHAIRIR said...

slamat mendaki sukur... amik gambo banyak2 sikit... video lg best ;)

feeda said...

wahhh..best2 broga hill..tapi i gtau siap2, semput ok!so start from today smpi isnin ni, berlari lah setempat untuk menten kan stamina, hahaha!tapi kannn bile dah smpi atas hilang semua penat..cantik sangat...suke2..:)

hy hay said...

aku hazim dan ingin mengatakan mohd sukur ibrahim ini telah capai impian dia utk naik bukit broga tnpa aku angkat k..aku pn xlarat nak angkat dia...haha
U R D BEST SUKUR...!!!

hana syakira said...

besh sgt daki broga hill ni... =)