Friday, September 24, 2010

taaakkutttnyeee....doktor please buat keje ikhlas skit..

KOTA BHARU - "Saya akan saman kerana kecuaian pihak hospital yang tertinggal kain kapas dalam rahim isteri saya selepas melahirkan anak telah menyebabkan saya kehilangan orang tersayang."

Itulah kata Musa Abdul Kadir, 44, yang mendakwa kecuaian pihak Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian ketika melakukan pembedahan yang menjadi punca isterinya mati di hospital itu Selasa lalu.

Menurut Musa dari Kubang Kerian, isterinya, Aumil Khairri Abd. Razak, 44, yang melahirkan bayi keempatnya di HUSM pada pukul 7.03 malam 17 Ogos lalu mengadu sakit yang teramat di dalam perut tiga jam kemudian.

"Selepas ujian X-ray, doktor mendapati ada satu objek tertinggal di dalam perut selepas pembedahan melahirkan anak kami.

"Selepas memberi kebenaran, doktor HUSM melakukan pembedahan kedua pukul 2 petang pada 22 Ogos dan dua keping kain kapas berjaya dikeluarkan di sebelah kiri dan kanan rahim isteri saya," ceritanya lagi.

Menurutnya, pada 25 Ogos, isterinya mengalami demam panas dan meracau kerana terlalu sakit menyebabkan doktor memberinya ubat tahan sakit sehingga membawa kepada koma selama dua minggu sebelum meninggal dunia.

4 comments:

MOFASAD said...

kesiannya~

beLLa said...

scarynyer.. payah jadi doc ni kan..leka sket je, ley mengancam nyawa org..

~♥ iella ♥~ said...

takut...harap doktor yg len2 dpt la wt keja elok2..jgn la ada lagi kejadian cmnie..kesian,,

salam kenal..i follow..

Pusher Aries said...

kadang-kadang benda yang kita fikir xkan berlaku tapi ia berlaku gak kan...sangat menyedihkan...al fatihah.