Tuesday, September 14, 2010

rancangan TV CSI pengaruh pembunuhan kejam


pembaca dari seluruh dunia mengikuti perkembangan arwah datuk sosilawati

keyword sosilawati

takziah utk keluarga dato sosilawati dan 3 yang lain.. semoga pembunuh kejam di beri balasan yg setimpal.. memang betul.... kalau ada masalah ...boleh bincang dan selesai.....takan sampai bunuh.......kena bagi hukuman mati.....judgement ready for them.....
bukan je siasat ambil la tindakan cepat jgn jadi basi baru nak ambil tindakan...kalau time kita cepat je buat tangkap sana sini sumbat jel..yang lain buat lembab ...lembab ...lembab....

harap KDN dapat membuat pindaan pada kaedah hukuman gantung sampai mati dan rotan. Setiap kes hukuman gantung sampai mati dan rotan hendaklah dirakamkan/disiarkan secara langsung kepada warga penjara (terutamanya banduan) supaya meraka merasa takut untuk melakukan kesalahan2 yg berkaitan. Seeing is believing.

Bagusla lain kali perbanyakkan cerita jenayah ala2 CSI kat TV agar dapat membentuk minda jenayah dikalangan masyarakat. Bukan sekadar jenayah makin meningkat tetapi semakin kejam. Apa komen U all?


Saya mmg x setuju dan x pernah tgk siri CSI tu, yg memberi idea pd penjenayah kat sini.... Subhanallah....
kejam sungguh
Yg pastinya cerita jenayah yg sepatunya kejam dipertontonkan dlm gaya yg menghiburkan dan amat menarik. Namun secara tidak lansung mendidik dan membentuk minda jenayah yg amat licik. Kesan negatifnya bila ada individu yg terdesak atau memutuskan utk melakukan jenayah, maka secara semula jadi dia akan menjadi penjenayah yg hebat dan terancang sebab mindanya sudah diasah sebagai penjenayah. Mungkin semenjak kecil lagi. Sebab kecik2 lagi dah minat tengok cerita CSI dan seangkatan dgnnya.

**tengah bayangkan cmne agaknya azab mereka dibakar haritu..subhanallah..

3 comments:

ariff said...

ye. rakaman tu boleh paparkan dalam lokap polis. kasi je sesiapa yang kena tahan tengok rakaman tu. terus kalau keluar lokap mesti jadi orang baik

kiki said...

Setuju. Kalau boleh biar orang ramai tengok sekali hukuman tu.

Game-game zaman sekarang ni pun byk yang ganas.

Tak ramai yang tengok tv pun sekarang ni. Lebih kepada internet.
Kalau ditapis dalam tv pun, masih blh download dari internet. Sama.

Terpulang pada pembawakan individu.

noor afzan said...

tu la..
itulah sebaiknya.
memang kejam la diorang ini.