Friday, September 10, 2010

ragam sehari sebelum raya...

"menjelang hari raya..berakhirlah puasa..bergema takbir senja..menyambut syawal tiba."

itulah bait2 lirik lagu raya yang masih diingati sampai skrg..salam selamat hari raya aidilfitri kepada seluruh umat islam yang membaca blog ni.maaf zahir kalau ada salah silap sepanjang perkenalan atau pembacaan kalian di blog ini ada menggangugugat dan meruntun jiwa kalian.saya amat menyesalinye dan cuba utk berubah ke arah kebaikan..cewah!!!

dapat juga aku online malam sebelum raya ni sebab dari siang tadi memang aku busy gilerr membuat persiapan kerja2 rumah..ha ha..adala yg tak percaya tu..apa korang ingat aku malas sangat ke??hehe..

biasala rutin aku setiap tahun bila menjelangnya hari raya ialah memasang langsir.jangan salah fikir..aku pasang pin langsir..yang tukang gantungkan langsir tu adik aku..aku mana sampai woi!!!hahaha..langsir umah aku ni dah la 2-3lapis..sehari suntuk duk masukkan pin dia..

malam lepas buka tadi aku mengemas rumah, pasang carpet baru, sapu habuk dan sampah..paling penting menghias rumah aagar nampak cantik..itulah tugas aku..comel kan?haha..kalau korang akan datang rumah aku tu.tgk rumah aku cantik tu,hasil air peluh aku la tu.mengemas..penat wo..

tengah malam skit aku susun kuih raya kat dalam bekas kuih..tu pun aku gak yang kena buat..baik x aku???percaya?xpercaya tanya mak aku..

takde la nak cakap over-excited ke apa..tapi memang suka hari raya.setipa kali tibanye syawal memang aku akan pastikan sambutan kami sekeluarga cukup sempurna..kuih raya..paling penting juadah makan di pagi raya..ketupat daun kelapa..rendang ayam..kuah lodeh..daging kormak..kuah kacang..memang menu wajib keluarga aku...kalau nak rasa masakan mak aku..datang la rumah aku satu hari raya..cunfirm korang menjilat sudu..hehe..

aku nak share skit koleksi aku sempena raya aidilfitri 2010 tahun ni..preparation mengalahkan budak 5tahun walaupun badan aku menzahirkan untuk aku cakap aku 5tahun..hehe

kasut baru raya 2pasang...NIKE sponser

seluar jean 2helai..pendek dan comel kan seluar aku??

seluar aku pendek sebab potong wei..beli panjang cam biasa..rugi2..

koleksi t-shirt dan kemeja yang aku tapau dari JAYA JUSCO, ISETAN KLCC dan FOS

baju melayu colour MERAH MAROON..seluar still pendek..sebab??

aku potong wei seluar ni..sapa nak kain lebih dia??hehe

duit dan angpow raya..tukar kat bank abang ipar..hehe


last but not lease...
-
-
-
-
-
-
jeng..jeng..jeng...



muka raya...kena facial skit supaya nampak lebih bercahaya di hari raya..hahaha


5 comments:

Bro Framestone said...

selamat hari raya..

beraya sakan die ek

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

Pusher Aries said...

raya jgn x raya...duk satu negeri nie,jemput2 la datang rumah ye..selamat hari raya...

/Dayah//Nurul/ said...

alahai lawanya muka :)

zool said...

raya jgn tak raya.. selamat hari raya

Anonymous said...

haaaahaaa..yg psl beduk sejuk mmg dr sek men lg..dah name pun 1 bilik hostel..tiap2 ari muke putih ngan bedak sejuk..hahahaa