Sunday, September 5, 2010

sekolah kebangsaan tanjung bidara reunion...

alhamdulillah..dah nak sebulan pun kita semua berpuasa..xlama lagi dah nak hari raya..bahang raya masih belum sangat aku rasai..entah knp...rasa sekejap je sebulan berpuasa..rasa baru semalam rasanye aku bangun sahur pada hari pertama...hehe..


sesungguhnye bulan puasa tahun ni sangat berlainan utk aku..kerana apa yer?maybe xbusy macam2 tahun2 sebelumni kut..bulan ni aku banyak spend buka puasa n sahur kat kampung..rasa2 tiap2 minggu aku blk melaka kut...selebihnye aku banyak buka puasa kat rumah sewa je..almaklumlah...sebelum ni selalu buka puasa dengan rakan2 seperjuangan tapi skrg masing2 dah membuat haluan masing2...nak buat cmne..life must go on my dear!!!

aku bersyukur sangat puasa tahun ni apa yang aku rancangkan berjalan lancar..1st time aku nye idea nak mengumpulkan kawan2 sekolah rendah iaitu sekolah kebangsaan tanjung bidara..batch tahun 1991-1996..lebih kurang 14 tahun yang lepas..giler kan???kalau budak 14tahun dah sekolah tingkatan 2 pun..mmg sangat lama..ada yang mmg selalu contact dan ada juga yg semenjak abis sekolah darjah 6 tak pernah jumpa sampai skrg..huhu..mendebarkan jg..

tapi hasil usaha semua pihak..terutamanye my PA..hazimah bte hanapi..yang mengumpulkan contact2 kawan2 lama..kalau ikutkan aku..nak online pun kadang2 xde masa..hehe..terima kasih kepada encik mukabuku iaitu FACEBOOK yang memang bnyak giler membantu utk menjejaki kawan2 lama..itulah kelebihan dunia tanpa sempadan yang kadang2 ada orang yang menyalahgunakan...

gambar ni sangat cantik dan bermakna bagi aku sebab dapat mengumpulkan lebih kurang 20 orang kawan2 lama..mmg berbeza siut diorang dulu dan skrg..dulu masing2 comel, cute ala2 kanak-kanak ribena gitu tapi sekarang subhanallah..ada yang dah mengembang (bukan ditujukan kepada sapa2..kepada diri sendiri juga..hehe), ada yang dah berjambang..ada yang dah berkahwin..paling hebat norimah..anak 3 wooo...ada yang dah lebih cantik dari dulu, ada yang dah jadi polis, ada cikgu, ada cameraman.ada juga ingeneer jkr..masing2 dengan karier masing2....hehe..memang macam2 ragam dan cerita bila jumpa balik..yang penting enjoy...

tengok gaya aku yang sexy..haha

tq kepada encik cameraman..encik shahid..hasil kerja anda saya sangat puas hati walaupun gambar ku tak banyak..hehe..anyway ko mmg hebat...promote skit..
hope dapat jumpa korang lagi pasni..terutama time raya nanti..

sebelum berpisah aku hidangkan gambar aku yang comel dihadapan pintu gerbang sekolah rendah ku ini yang telah ku tinggalkan 14 tahun yang lepas..kenangan di sekolah ini serius xdpt aku lupakan...

2 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

bestnya dapat renion..
sis pun tak sabor nak jumpa kekawan lama

sukur...salam lebaran utk awak...maaf andai kata sepanjang kita mengenali sis ada terkasar bahasa dgn awak..

maaf zahir batin ya..

intanurulfateha said...

org masjid tnh k?
mesti best kn buat reunion ;)