Monday, September 12, 2011

PROGRAM MOTIVASI UiTM JOHOR

Alhamdulillah, selesai sudah tanggungjawab memberikan ceramah motivasi di UiTM Segamat, Johor. Jom aku kongsi kan sedikit sebanyak tentang itu.


Sepanjang perjalanan ke sana aku memang diiringi dengan hujan lebat sampai driver pun tak nampak jalan. at last terpaksa aku ganti kan (ok ini tipu).

Jadi untuk pertama kali nya bawa abah pergi dengar aku memberikan ceramah sebab dia memang teringin nak tengok anak nya yang paling hensom dan cute ni beraksi sebagai penceramah motivasi hahahaha
Apa-apa pun, terima kasih abah atas pujian dan semangat juga teguran
abah yang sentiasa macam YB siap berbaju batik hehe


Sampai Uitm Johor lebih kurang pukul 1 petang, terus check-in di Ledang Inn yang selesa. Solat dan bersiap siaga untuk memberikan yang terbaik buat adik-adik.

Ledang Inn


Pukul 230ptg ceramah bermula sehingga jam 430 ptg di Dewan Kayangan. Kali ni selain bagi ceramah aku pun ada buat magic show tau atas permintaan ramai.Hahaha, tak magic mana pun cuma gaya macam buat magic show-aku diminta menunjukkan cara menulis dan menaip. buat yang baru mengenali memang macam kagum, buat yang dah lama mengenali mesti paling kagum dengan tulisan tangan aku yang cantik tu. kan? kan?

Kemudian ada Q & A.Terima kasih buat yang bertanya

dewan yang besar dan selesa, sound system superb!thank you


penuh dewan, gementar juga




Malamnya pula aku dijemput menghadiri jamuan hari raya. Terima kasih atas layanan yang diberikan


jangan fokus pada aku, fokus pada background suasana malam itu walaupun aku tau korang tak berkelip-kelip melihat aku


MC


Seperti biasa, aku memang akan buat post mortem untuk apa sahaja yang aku dah lakukan tak kira perniagaan ataupun ceramah. Jadi, banyak lagi penambahbaikan perlu aku lakukan untuk memantapkan isi ceramah, gaya persembahan dan lain-lain supaya apa yang aku sampaikan benar-benar memberi kesan kepada semua yang mendengar.

Jom layan antara komen-komen dari peserta:

tulisan dia stylo ok. terima kasih!

jemput lah lagi...


Muah??? Mohd Akhbar saya tahu saya terlalu cute, tapi saya lelaki tau!hahahaha.

8 comments:

Bro Framestone said...

dah lama gak bro xdapat invitation untuk bg talk...

wah mantap dah die sekarang.. bagus2...

apa kata lepas nie buat magik... bagi talk sambil update blog + buat vlog terus

Mohd Sukur Ibrahim said...

akan diusahakan bro!terimakasih bro!

Chenta S Qaseh said...

alo malunya borang feedback diri sendiri terpampang at blog Incek sukur.
btw,talk Incek Sukur memang superb best!

AliaJustea said...

nih kampus alia .. nih uder ape ek ? tak tahu pun.. wooo wooo T___T..

rabiatuladawiyah said...

@AliaJustea, nie under quasar n compass

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh motivasi lg..rezeki tu sukur!

amboii sampai dpt muahh lg adik akak ni ye?hehe

Oh Oeya said...

Tahniah Sukur..
Siap dapat muah lagi! hihihi..

Oh Oeya said...

Tahniah Sukur..
Siap dapat muah lagi! hihihi..