Thursday, September 8, 2011

PRABAYAR DIKENAKAN CUKAI 6%

bersumber di sini mulai 15 September cukai perkhidmatan 6% akan dikenakan untuk pengguna prabayar aka prepaid seperti aku. hahahaha. kata bisnessman sangat tapi guna prepaid.


dengan adanya cukai tersebut ini bermakna bertambah lagi perbelanjaan bulanan. 6% tu banyak ok!ape nak buat? kena la jugak bayar kan. ok! dengan fikiran yang positif, bila perbelanjaan meningkat, aku kenalah meningkatkan lagi usaha dan produktiviti diri bukan reproductive system tau! kena lipat kali ganda kan usaha dan doa untuk menampung segala perbelanjaan yang meningkat!

jom layan apa yang saya buat untuk tambah pendapatan...



walaupun ada degree dari UKM, saya sanggup jadi tukang sapu yang sangattt comel

tukang tolak carpet walaupun tak bergerak-gerak walau ditolak sekuat hati

tukang pasang carpet yang terlalu cute pun boleh

saya lah penjual carpet yang anda cari-cari selama ini/ klik di sini membekal dan memasang karpet








hahahaha itu kalo fikir positif. kalo fikir negatif? eh, tak yah la fikir negatif fikir postif je ok!

jadi sama-sama berfikiran positif lagi. bila da ada cukai ni jugak, maka sifat jimat cermat pasti dapat dipupuk, no more gayut-gayut berjam-jam seperti kebiasaan (bukan bergayut dipokok macam monyet tetapi bergayut di telefon tau). jadi buat awek-awek diluar sana faham-faham jer la kenapa i da tak call u olls lagi nanti.


ok itu sahaja, nak pergi sambung buat part time yang lain pulak



3 comments:

PenuliS said...

alahai~

ziela said...

salam Aidilfitri...
uiks rajinnya..saya kagum sama kamu....smemangnya semua anugerah Allah Comel2 dan UNIK..!!


mai ler ke blog saya jangan segan2 AUWWW..?

Oh Oeya said...

Awak ni Sukur.. ada saje ayat awak tu.. kikiki :D

Sentiasa kagum dengan kesungguhan awak..

Semoga dipermudahkan segala urusan awak, Amin.