Monday, October 22, 2012

Vietnam.... Aku Datang

Assalamualaikum....

Macam "Istanbul... Aku Datang" lah kekonon tajuk entry hahahha... Excited sangat dengan percutian kali ni sebab dah terlalu lama tak ke negara orang.

Bila ke luar negara, selain dapat meningkatkan semangat untuk terus berjaya dan terus berjaya, aku juga akan pulang dengan penuh semangat kecintaan kepada Malaysia.. Sesungguhnya, Malaysia awesome!

Percutian ni ala-ala diuruskan oleh kak ngah pada awalnya, dia yang tolong book kan tiket flight lebih kurang 5 bulan sebelum 12/10/2012 yang lepas..... masa tu ada promo Air Asia, haruslah berbaloi-baloi...

Kami pergi adik beradik bersama kak Ngah Ijon dan abang Zul.. Ijon paling excited sebab ni kali pertama naik flight, hehehe....

Disebabkan masing-masing busy dengan kerja masing-masing kami memang tak sempat pun berbincang ataupun terfikir nak cari travel agent, main redah je book tiket hotel kat Agoda dan pasrah lah kekonon ada pak cik sedara kat sana boleh bawak jalan2 ...

Lagi beberapa hari nak pergi barulah kiteorang terhegeh-hegeh dan risau tentang percutian kiteorang ni... Alhamdulillah dan nasib baik bila ada kawan yang baru balik dari Vietnam.. memang bertalu-talu soklan aku tanya.. Memang tahap melampau lah aku tanya kawan aku tu macam dia pulak travel agent..hehhehe... So acara redah ke Vietnam memang agak berjaya di sana hehehe.. Terbaik!

Kami pergi 3 hari sahaja.. More kepada bersantai dan melihat negara orang... Jom layan gambar....

comel tak tertahan... thank you*okbai*

dah sampai pun hotel... Duduk kat area Ben Than Market..

percayalah, pada hari pertama kami anak beranak dah hampir kehabisan semua duit yang kami bawak... 

ni hari kedua ke Delta Mekong 2 jam lebih dari Saigon ke sini naik bas....


jalan jalan naik bot... 


bukan main gembira nak terbang aku naik kerusi roda...




ni lah kasih sayang adik kepada abang nya hahhaha... terima kasih Ijon... 

berkejaran ke bas, aku bagi semangat motivasi untuk tidak berputus asa kepada Ijon supaya terus menolak aku *berjaya* 

mak cik ni kuat gila, gagah perkasa la senang kata, sampan kiteorang kena langgar dengan bot besar gila yang tengah reverse, selain dengan kuasa Allah, makcik ni memainkan peranan dengan mencacak pendayung supaya kiteorang tak terbalik... huaaaaa..kalau terbalik.. kak ngah mesti sedih sebab dua-dua adik dia tak reti berenang! Memang kecut perut lah masa tu.. masa amik gambar ni kejadian belum berlaku..


Hari ketiga jalan-jalan dalam Ben Than Market je dan kawasan sekitar... 

kat sana pengangkutan utama motor.... topi keledar dia cute sangat... macam aku eh! Kat sana kereta yang kena cilok cilok bukan motor macam kat Malaysia ni...

Beli mask comel. Ijon beli satu RM2.. aku beli satu rm1.50 hehehe.. siap dapat free.. teknik muka cute sangat! Beli untuk pekerja -kadanng2 bila nak pasang karpet kena sapu lantai yang habuk dia memang menimbun. So penting untuk menapis habuk heheh


dapat tempah suit.. sehari je boleh siapkan...harga berbaloi sangat~!



ok bai semua!

Banyak sangat lagi gambar... Tapi cukuplah sampai sini.. Hehehe.. Selain kekangan masa nak menaip dan upload gambar, saya juga taknak nanti kalau Abah terbaca Abah marah sebab menabur duit di negara orang hahahaha. Abah siap sound, kumpul duit pergi umrah lagi bagus. Ok baiklah! Jom berusaha keras dan gigih!



9 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

amboi holiday sakan noh.. Vietnam lagi.

Suwaibah YS said...

shopping sakan nampak :)
hee.. sue pun insyaallah nak gi sana gak..tgk gmbr sukur, rase lgi excited nak gi :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

wah besnyer oliday =)

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,chat box pakjoe x kira k hihihihi :P http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

careno said...

salam kenal... hmmm... bestnyer bercuti...

wann sury said...

singgah sini dan sokong kamu yeay..salam maal hijrah....

Hazmin Hamudin said...

Wah... Puas berjalan dan shopping di negara orang tu.

boni kacak said...

wah.... seronoknya bro pergi berjalan2..hehehehe

Hunny Kitty said...

seronoknya...heheheh tergelak sendiri membaca caption gambar motivasi tolak wheel chair tu hehehhee