Monday, July 9, 2012

KEDAI KEK TERBARU DI RAUB

Assalamualaikum semua...

Beberapa minggu lepas, masa tu hujung minggu... macam tak de buat apa-apa hari tu, so aku pun amik kesempatan masa terluang untuk pergi melawat adik angkat aku yang baru je bukak kedai kek di RAUB, Pahang.... Jadi, orang-orang Raub dan kawasan sekitar serta dari mana-mana pun jemputlah datang ke SUGAR VILLA BAKERY yang terletak di pekan Raub, di sebelah Maybank dan 7Eleven kat sana... Memang tempat strategik yang senang untuk anda semua di sana sampai....

Cantik sungguh pemandangan... Subhanallah..... otw....


Aku memang suka berjalan, lebih-lebih lagi bila berdekatan dengan area Kuala Lumpur ni... perjalanan ambil masa lebih kurang 1 jam 45 minit . Ribuan terima kasih untuk Cik Papago! Aku bertolak pun dalam pukul 4 lebih rasanya, dalam takda kerja konon-kononya di hujung minggu ada juga beberapa hal yang perlu diuruskan pagi tu... So memang petang habis lah baru kami bertolak...

Sampai lebih kurang pukul 6...  Memang kagum lah denga kedai kek SUGAR VILLA BAKERY nih... cantik sungguh... InsyaAllah kata bos kedai ni, selepas raya nanti akan buat macam ala-ala cafe untuk pelanggan menikmati lebih banyak lagi hidangan seperti sandwich, croisant dll di cafe... Lepak-lepak sambil ber-wifi hehehe

 Alhamdulillah..... sampai sudah ke Sugar Villa Bakery

Posing sikit... banyak dah terjual..hampir habis


Memang tak henti-henti orang masuk ke kedai ni sepanjang aku ada kat sana sampai pukul 9.00 malam. Memang tak dinafikan selain kedudukan strategik, kek dan juadah yang disediakan disini memang sedap sekali... Uih, memang kecur la air liur ni.... nak makan lagi... hehehehe.. So sambil tengok orang membeli belah kek dan sebagainya kami pun makan kek yang sangat sedap sungguh paling sedap sekali *ye over sangat*


jangan tengok aku yang cute, tengok kek kami: mousee strawberry (eja sendiri kalau salah), strawberry cheese, oreo cappucino... Memang terbaik....

kemas sungguh susun atur nya... 

belah kiri korang tulah owner SUGAR VILLA BAKERY ni.....Wan namanya


So lepas makan-makan kek dan minum air.. adik angkat aku ni (ni anak angkat mak ayah aku masa dia tinggal di Melaka, so terus jadi adik angkat aku lah kan) baru pulang dari kerja...

Jeng... Jeng... Jeng.... Tiba-tiba dia letak atas meja beberapa tongkol jagung dalam mangkuk... Okey fine..kenapa ko hidang jagung mentah kat aku? Kot iye pun busy kerja tak yah la hidang makanan tak masak hahahaha... Rupa-rupanya jagung tu memang boleh makan tanpa dimasak pun .... jagung susu kot namanya... Bukan aku sorang je yang rasa adik angkat aku Mastura tu entah apa-apa..suami die pun sama tak percaya haha...

camni je Mas hidangkan... hahaha...

tengok saya makan... sedap okey... Uncle Sukur makan je lah!


So aku pun cuba je lah sebab Mas ni siap dah bersumpah-sumpah yang dia dah makan 4 tongkol hahahaha...amik kau! Bila aku  makan je terus rasa nak lagi! Gemuk!  Manis dan memang boleh dimakan. Memang terlalu berbeza rasa dengan jagung yang kebiasaan tu... Untuk pengetahuan semua..jagung rebus antara makanan wajib dibeli kalau aku ke pasar malam selain ayam tonggeng dan taufufa hahaha...


bukan main bersungguh-sungguh aku makan jagung tak masak

a'ah lah sedap...tak yah masak... hehehehe

motif: belilah jagung tak perlu dimasak dari saya

semua pun gembira makan jagung tak masak






Lepas borak-borak sambil jalan-jalan tengok proses penyediaan di dapur... kiteorang pergi dinner, disebabkan Raub ni hanya lah pekan memang pilihan yang ada agak terhad... 


Tapi memang layan habis bila makan puyoh masak sambal.... balik KL terus cari kedai makan yang ada jual puyoh... tapi tak jumpe lagi... korang tahu katmana nak cari masakan puyoh yang sedap?


Lepas makan, terus bergerak pulang ke KL, esok kerja hehehe... pukul 2 jugaklah kami sampai rumah hehehe.... Memang seronok berjalan-jalan ke negeri orang... lebih-lebih lagi bila dah lama tak jumpa... Adalah setahun aku tak jumpa si budak Mas ni..hehehe


pss: entry berjadual akan berleluasa selepas ini sebab ada yang merajuk blog aku lama tak update.... Saja nak merajuk dengan blogger2 lain tapi entah-entah blogger2 tu tak baca pun blog aiiiii hahaha so abaikan.. I love u pembaca blog sukur ibrahim

8 comments:

Nur Misnan said...

Honestly pernah makan jagung tak masak tapi yang jagung pulut manis.. Tapi susah nak dapat.. Boleh ler kirim dgn kawan nanti jika ke Raub..

Siti Rohaida said...

macam sedap jerk..terliur pulak :)

Nurul Akmal said...

Sedapnyer nampak jagung tuh...

Prince of Noob said...

bestnya makan jagung... datang singgah dari blog ben ashaari... done follow - - Noob

siti azizah Sang Pencinta said...

salam ziarah.... huhuww.. ayam tonggeng ke ayam tongkeng ? :)

Anonymous said...

Nk no fon..o ye..dkt tk dgn balai polis raub?

Anonymous said...

No fon kdai kek tue pliss...

Izzah said...

NO. Fon kedai please... nak tempah kek la.